meme kanseri

carpediem
ileri safhalarında memenin tamamen alınmasını gerektiren kanser türü. kol altındaki lenf damarlarına sıçradıgı takdirde tüm vücuda yayılması kaçınılmazdır.
clear conscience
anneden kıza geçme olasılığı hayli yüksek mendebur.
annesinde bu kanser türü görülen kadınların,annesinin yaşına gelmeden 10 yıl önce kontrollere başlaması gerekiyormuş.
goshenit
emziren kadınlarda görülmeyeceğine dair bir söylenti vardır. kesinlikle uydurmadır. tüm kadınlar bu risk altındadır. çoğunluk olarak genlerden gelir ama genlerinde olmamasına rağmen de bu hastalığa yakalanabiliyoruz.

instrument
her kadının ilk teşhisini koyabilmesi ya da "bende meme kanseri olabilir" şüphesini edinebilmesi için son derece basit muayene yöntemleri vardır. bir kadın aynanın karşısında kendi kendini muayene edebiliyor. yıllar öncesinden aklımda kalanları yazayım;

1. önce soyunun. her iki memeniz de çıplak kalsın.
2. bir aynanın karşısına geçin
3. ilk olarak sağlıklı şekilde dik durmalısınız
4. aynadan bir memenizin diğerinden büyük, sarkık, meme ucunun orantısızlığı olup olmadığına dikkat edin.
5. sağ memenizi sağ elinizin, sol memenizi sol elinizin parmaklarıyla her tarafını eşit olarak dolaşın. her iki meme de eşit olmalıdır. birinde şişlik, meme içinde bir sertlik ya da çok fazla yumuşaklık varsa sizde meme kanseri şüphesi olabilir.

her kadın sık sık bu yöntemleri uygulayarak kendi kendini muayene edebilir. unutmayın meme kanseri çok büyük bir risk ve çok yaygın. siz de kendinize yeterli özeni gösterin. çünkü memeler güzel şeylerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol