kozyatağı

schenardi
avrupa yakasındna anadolu yakasına tek biletle gidilebilen belediye otobüslerinin anadolu yakasındaki son durağı. (bkz: 129t) (bkz: 129k) e-5 in kıyısında konuşlanmış nezih bir semttir kendileri ayrıca.
operada son cinayet
1,5 bin ve üstü kiralarıyla akıllara ziyan semt.

neymiş efenim. plazalarmış. yüksek binalarmış. insanları kaliteliymiş. yaşıyorsunda ne oluyor, başın göğe mi eriyor anlamıyorum bu lüks yaşamak isteyenleri. fikirtepede eşyasız bir odayı 150 tl’ye kiralayıp, yerde yatmayı tercih ederim.
ha subjektif mi oldu?
yani nedir 10. katta yaşasan, karşı komşuna sarı saçlı, mavi gözlü avrupalı kızlar gelse, norveçli komşuların olsa ne olur, bu çevre ile kalıbından mı çıkacaksın, ödül mü verecekler, aa orda oturuyor, o zaman çok saygın bir aile mi diyecekler sana.

kahramanmaraş’ın yusuflar mahallesinden çokta farkı olmayan yerdir.
deus ex machina
mahallemdir. güzel semttir, sakindir. plazalarla dolu olan carrefour tarafları değil de bostancıya yakın olan bölgeler daha yaşanasıdır. çoğunlukla emekli memurlar falan oturur. öyle çok lüks bir semt değil yani esasen. orta sınıf semti işte.
kartalkalkardalsarkar
isminin tarihçesi şöyledir:

osmanlı padişahlarından abdülaziz zamanında bugünkü kozyatağı bölgesinde köşkler yaptırılmış, kuzular beslenmiş, kimileri bu yüzden buraya kuzuyatağı-kozyatağı demeye başlamıştır. etraf meralık ve çayırlık bir bölge olduğundan, padişah tarafından güreş müsabakalarının burada yapılması istenmiştir. abdülaziz bir gün paşabahçe çayırında güreş yapmaya gittiğinde, buraya başka güreşçilerin geldiğini görünce, "bugün burada biz güreşiyoruz, sizlerde gidin kuzuyatağı`nda kozunuzu paylaşın" demiştir.

o günden sonra oraya kuzuyatağı- kozyatağı denilmeye başlanmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol