oss 2008

0 /
myysteriouss
2005-2006 yılında lise 1’e geçmiş olanlar yani 4 yıllık sistemin ilk öğrencileri olanlar 2008’de lise 3’te olup 1 seneleri daha olmuş ve türkiye’nin büyük çoğunluğu öss’ye girmiyor olacak.4 yıllık sisteme geçilmeden zaten kendiliğinden 4 yıllık olan okullardan mezun olan öğrenciler ve eskiden sınava girmiş kazanamamış kişilerden oluşacak sınav.kazanma şansı çok fazla oluyor bu durumda.ha tabi o zamana kadar sistem mi değişir,çok daha zor mu olur,bu azlığın farkında olunup zor sorular mı gelir bilinmez ama herşey şimdiki gibi giderse pek çok kişi istediği yere rahat girer diye düşünülüyor.
herastratus
keske bu sınava o sene girmeyecek olsaydım dedirten durumdur. su anda üstümde büyük bir rahatlık,dersleri iplememe gibi durumlar var. eminim sadece bende değil bütün yaşıtlarımda da aynı durum söz konusu. biliyorum, çünkü içlerindeyim... bir şekilde bir yere gireceğinden herkes emin bu senede.
olu beden
misal benim gibi şanslılar var..
sözel seçip, anadolu ve fen lisesindeki sözelci kardeşlerle yarışacak olanlar..
evet evet.. çünkü ben şanslıyım..

edit: hazmedemeyen arkadaşlarımız söz konusu lakin..
carpediem
sistemi değişmeyen okulların ögrencileri için büyük haksızlık olacak diye düşündügüm sınav. bu sınavda kazandıkları okulları normalde kazanamayak insanlarla aynı okullarda okuyacaklar belki de. sorular ne kadar da zor olsa sıralama söz konusu oldugundan oluşan haksızlık önlenemeyecektir. yazıktır... eğitim sistemini ellerinde oyuncak edenlere, kendi çıkarları dogrultusunda değiştirenlere ne desem, ne desek az!!
tamu
"ah keşke girsem" dediğim sonra da "ulan manyakmısın bu sene gir kurtul işte" dediğim sınav silsilesinin 2008 ayağı.
tamu
az kişi girecek diye düşünen üniversite öğrencisi, öğretmen, mühendis, alttaki teyze, konu komşu herkesin saldıracağı sınavdır.

ha ne olacaktır, ne farkı olacaktır önceki sınavlardan? bence hiç. zira öss konularını en son yıllar önce görmüş olan bir bireyin, bu sınavda pek bir şey yapamayacağı aşikardır.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
haziranın 15’nde yapılacak olan sınavdır.

sınava az kişi mi girecek çok kişi mi girecek göreceğiz.ammavelakin şu da var ki sınav bize girmesin de varsın çok kişi sınava girsin.yine de sayının az olması tercihimizdir.
ayrıca 5 ay kaldı lan! zamanla geçer panik yapmayın (!)
adrenokortikotropik
bu sene az kişi giriyormuş diye tabir-i caizse herkesin abandığı sınavdır. şansımızı deneyelim belki daha iyi bir yere geçeriz çakallığındaki pek çok üniversite öğrencisinin de umut bağladığı düşünülünce, hayal kırıklığı her senekinden daha büyük olacak sınavdır ayrıca.
bir de ben sayısal mezunuyum diye bu yükü ömrüm boyunca taşımak istemiyorum lan, ösym duysun sesimizi.
sepulturk
bu sene bir ilk gerçekleşerek başvuru formuna boy/kilo seçeneğinin eklendiği sınavdır. yıllardır öss’de yapılan en önemli ve muhteşem değişiklik budur zannımca.
prensedonmepotansiyeliyuksekkurbaga
boyunuz 1.68 den kısa ise "kusura bakmayın bu sınava girmek için çok kısasınız lütfen oks yi deneyiniz." şeklinde dışlanacağınız ;
1.85 den uzunsanız da "sizin bu sınava girmenize gerek yok buyrun boğaziçi sizindir."şeklinde taçlandırılacağınız sınavdır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol