dans etmek

ithilquessir
vucudun muzik ile tilsimlanmasi. calan latin ezgilerinde omuzlarin, kollarin ve kalcalarin birbirleriyle cizdigi sekizlerin arasinda yesil bir orman yilani olup yorgunlugu unutmak.

ve kizlarimizin topuklu ayakkabilarina aldirmadan 6 saat ayakta ziplamaya itebilen, ve iki gece uyuymamis bunyeyi dans pistinin ortasinda "cross body lead" figurleri cizerken bulmaya yariyan insan ustu davranis.

insanin dogalligina ulastigi, ritmin etkisi ile saclarinin yuzunde dolastigi, ter ve nem kokan bir salonda yapilan vucut paralama eylemi.

guzel sey.
rhapsody
muhteşem şiirler için bazen dans etmek eylemi kullanılır..roman yürümek eylemine şiir de dans etmek eylemine benzetilir...
su hayat bitsede gitsek
dans etmek bir cosku,trans niteligi olarak tarih boyunca insanların en temel tapınma,sevinc,dua v.b.etkinliklerinin dısa vurum yollarından biri olmustur.dans etmekten daha onemli olan kanımca buna sebeb veren seylerin insanın kendisini tanıması icin mukemmel bir yol olmasıdır.dunyanın kulturel cografyasın da ozellik ile dogu kulturunde onem arz eder.uzak dogu kulturun de kılıc dansı bile vardır
sipsi
tek başına yapılması da ayrı bir keyif verir bu eylemin. zıp zıp zıplamak güzel bir şey, bir de şu yaşlılık olmasa...
orqn
ısrarla ve büyük bir kararlılıkla kaçındığım eylemdir.

sonunu nasıl getireceğimi bilmiyorum çünkü. başlangıcı kolay ama biraz zaman geçince insan kendini kaybedebiliyor.

ayrıca bu işe layıkıyla yapan insanları görünce kalkıp dans etmeye biraz utanıyorum açıkcası. şimdi ben şunu izledikten sonra nasıl ’ iyi dans ediyorum ’ triplerine girebilirim ki?

http://tinyurl.com/ykzejoj

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol