türkleri aşağılama modası

denemeler
faşistlikle ulusal kimliğin önemi arasında ince bir cizgi vardır. özgüvenini gelişmesi nasıl kişinin sağlıklı bir birey olmasında önemli bir olaysa, bunun daha geniş versiyonu olan ulusların kendine güveni devletin daha sağlam bir yapıya kavuşmasına sebeb olur.
bilinçli olarak belli kavramların içlerinin boşaltılması,genel değerlerin yıpratılması da birlik duygusunun bozulmasını sağlayacaktır.
modernlik toplumların özüne saldırı değil,toplumsal değerlerle gelişimin harmanlanabilmesidir.
ya basta viva zapatista
hiç bir halka/topluma karşı yapılmaması gereken durumdur.türk soyluların da başkalarına yapmaması önemle belirtilmelidir.türklüğü olumsuz anlamı ile elştirmek olablirse de -ki olması gerekir fazlaca- aşağılama ve hakaret boyutuna varmaması gerekir bunların.
sirinsem gunahim ne
karşılığında nobel ödülü bir de üstüne bir milyon avro verildiği düşünülürse gayet mantıklı bir olay.

seneye danone marka yoğurt kabı içinde yetiştireceğim çimlerle "ermeni soykırımı vardır" yazarak nobel biyoloji ödülünde iddialı olacağıma inanıyorum.
kalidor
kendimizle barışık bir toplum değiliz.aramızda başarılı olan birileri olursa yaptıklarını küçümsemeye çalışırız.maalesef bu bencil tarafımız toplumumuzun büyük bir kısmına yayılmış durumda...özetlersek; aslında aşağılayacak ya da aşağılanacak bir toplum değiliz. sadece olgun bir toplum olamadık.
enharista
uzun süredir varlığı devam eden ve moda olmaya başlamış davranışlar bütünüdür,bu gibi davranışlar yaşadıgı toplumu bir kaç yerden ödül aldı diye ne oldum delisi olmaya başlamış kişilerin üstlendikleri bir görev olmuştur.
salome
belki feyz alir da bir seyleri degistirirler(iz)diye yuzyillar once baslatilan moda. vazgecemediklerimden tipki gardiropta mutlaka bulunmasi gereken siyah elbise gibi. fakat kime neyi duyuracaksin "nato kafa nato mermer", ah biz turkler!
376
bir insanı ya da bir grup insanı aşağılamak elbette ki hoş değildir, illa aşağılanacaksa, bu kendi yaptığı seçimler doğrultusunda olması mantıklıdır. misal, ben inşaat mühendisliği seçtim diye ’’hadi lan amele’’ diye dalga geçilebilir benimle ama benim seçimimdir. peki mensubu olduğum halk yüzünden benimle dalga geçilmesi, aşağılanmam ne kadar mantıklıdır ? kimse doğmadan ne olacağını seçemiyor. ha seçebilen varsa getirin taşağın kralını geçeyim onunla.
tandt
dikkat etmek lazım.modaya ayak uydurayım derken saç baş dağılabilir.

edit: yavaş aşağıla saçın başın dağılmasın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol