kirsten dunst

xerxes
biraz sıradan bulduğum bir kız. güzel kızdır, hoş kızdır ama fazla bir karizması yoktur bence. gülüşü de pek komiktir. ama iyi oyuncudur. spiderman filmini izleme sebebidir...
lahrivus
doğum: 30 nisan 1982. new jersey.

tam adı : kirsten caroline dunst

takma adı: kiki

aile: babası klaus dunst alman. annesi ise isveç asıllı. 1985 doğumlu bir erkek kardeşi var.

çocukluk: henüz 3 yaşındayken televizyon reklamlarında oynamaya başladı.

eğitim: 2000 yılında liseyi bitirdi.

başlangıç: 1989’da woody allen’ın "new york stories" filmindeki küçük rolü ile sinemaya adım attı. kısa zaman sonra ailesi los angeles’a taşınınca oyunculuk için daha çok şans bulmaya başladı.

1994’de brad pitt ve tom cruise’un oynadığı "interview with the vampire" için oyuncu seçiminde christina ricci ve leelee sobieski gibi adayların arasından rolü kaptı. filmdeki performansı ile henüz 12 yaşında altın küre’ye aday oldu.

şöhret: "bring it on" ve "get over it" gibi gençlik filmleri tanınmasını sağladı, 2002 yılındaki "spider man"de mary jane watson rolü için seçilmesi ile tüm dünyada tanınan bir isim oldu.

biliyor musunuz ?: "american beauty"de angela rolü ilk olarak dunst’a teklif edimişti ama reddetti.

"spider man"deki mary jane watson rolü için ilk seçim dunst değildi. ondan önce kate hudson ve alicia witt’e rol teklif edilmişti. onlar reddedince dunst seçildi.

söz: henüz 15 yaşındaydım. senaryoyu anlayacak durumda değildim ve tüm o gül yaprakları arasında kevin spacey ile öpüşmek istemedim." american beauty’deki rol teklifini neden reddettiği hakkında.

"bir erkek için ağlar mıyım? hiçbir zaman bir erkek için ağlamam. neden sizi ağlatacak biri için gözyaşı harcayasınız ki?"

"büyümek ve güzel olmak istiyorum. güzel olmak herşey demek değil ama zararı da yok"
sinemafanatik.com’dan alintidir
sicaksutorbasi
kedi gibi bakı$lara sahip olan,oh$ gibi bi vücuda sahip olan,çok deği$ik ve tatlı bi dudak yapısına sahip olan yüce varlık.


ayrıca bsg dedirten hatundur.
tasarimharikasi
#1008726

nurgül yeşilçaya ayar verdiği yoktur. sadece amerikanvari sikko bir espriyle amaan ödül dediğin nedir ki şekerim şeklinde bakmıştır olaya. bizim medyamız baya saplantılı olduğundan bunu "vay be nasıl lafı çaktı" olarak algılamıştır. halbuki bu mahkeme duvarından hallice olan espriler cem özerin yayınlarında sıkça kullandığı bi yöntemdi. amerikan yaşam tarzıyla da apaçık taşak geçiyodu.

dolayısıyla kirsten hanfendi nurgülle değil ödülün önemsenmesiyle kafa bulmuştur.
independence
upside down isimli filmde ba$rol oynadi her zamanki guzelligi ile. ayrica cok da guzel opu$uyor, hakkini vermek lazim ve hayir, benimle opu$medi lanet olsun ki, filmde gordum cok guzel opu$tugunu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol