turhal

isimsiz kahraman
şarkıdakinin aksine gayet düzgün, dürüsüt ve içki içmeyen insanların yaşadığı bir ilçedir turhal. düz bir ovaya kurulu olduğundan hemen hemen her evde bisiklet bulunmaktadır, aynı zamanda türkiye’nin ilk şeker fabrikalarından biride turhal’da kurulmuştur. nüfus ve sanayi bakımından tokattan üstün olmasına rağmen tokat merkezine yakın olduğundan il olamamaktadır.
capt it all
ahanda köyleri.. hepsinin başlığı açıldı ama şimdi üşeniyorum bunları bakınız yapmayı.


ağcaşar
üçyol
koruluk
samurçay
hasanli
kuzalan
yağlialan
sarikaya
buzluk
kizkayasi
akçatarla
kizoğlu
kayaören
kazanci
çayiralti
kamali
ormanözü
kuşoturaği
yeniköy
tatlicak
hamide
yeniceler
arzupinari
akbuğday
bahçebaşi
necipköy
gümüştop
yeşilalan
gökdere
kuytul
ataköy
çamlica
dökmetepe
kalaycik
sariçiçek
eriklitekke
çariksiz
uluöz
elalmiş
sütlüce
derbentçi
karkin
şatroba
taşlihöyük
erenli
ayranpinar
çivril
mrttrk
bu ne laa nea köyü olm bunların hepsi şirin birer town dır..böle hhitap etmek metropol turhala daha yakışır sanki,,
ederleziavela
rahmetli cem karaca’nın doğdugu ilçe.tokatın nufus olarak en kalabalık ilçesi oldugu rivayet edilir.ayrıca şimdiye kadar sag veya islami kesimin partileri bu ilçeden pek verim alamamıslardır.zira nufüsunun buyuk bölümü alevidir.
miafori
benimde nacizane memleketimdir, yazın tatillerde şeker pancarı kokan caddelerinden geçerken beni benden alan hüzünüyle öylece sakin durmaktadır hep. sadece benim değil tüm objektif bakan kişilerin deyimiyle, hoşgörülü ve misafirperver bir halka sahiptir, geçenlerde bir şehidini daha verdi, teröre, ve cenazesi yine kesikbaş camiinde kaldırıldı...
gozlerihalacocuk
cevizli ekmek diye bir ekmekleri var. ev arkadaşım tokat’lıydı eskiden bir gün annesi aradı bu telefonda inanmıyorum çok teşekkür ederim felan filan diyor heyecanlandık tabi kesin para yolladılar gidip kebap yiyip oradan bara geçeriz felan diye hayaller kuruyoruz biz. neyse telefon kapandı annesi cevizli ekmek yollamış anlat anlat bitiremedi şöyle leziz böyle güzel felan diye... neyse sonunda geldi cevizli ekmek merak ediyoruz tabii biz ( diğer ev arkadaşımla ben) ulan bi lokma aldık, hayal kırıklığı yok yok rezalet hayır hayır kabus. ama tokat lı arkadaşlar çok seviyor. göreceli tabi... ( son iki cümle eksi almamak için yazılmıştır)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol