türk bayrağı

0 /
rdm
ugruna biçok canın cananın yok oldugu, olacağı candır, canandır.


dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
hakkıdır, hakk’a tapan milletimin istiklâl!
rdm
tek hücreli bir canlının taksimde indirmeye çalı$tığı, ulusumuzun simgesi, canımız cananımız. olay olması gerektiği gibi linç giri$imi ile sonuçlanmı$tır. aa yine nihayete eremeden zanlı, polisler tarafından apar topar götürülmü$tür.
http://tinyurl.com/2basta


ophelia
akp türk bayrağini değiştirmek istedi

akp’nin beğenmediği türk bayrağının şeklini degiştirmek için kanun teklifi verdiği ortaya çıktı.

teklifi veren ise recep tayyip erdoğan’ın diyarbakır milletvekili aziz akgül, aziz gül bir pkk’lı ve bunuda açıkca kendi interner sitesinde koyduğu renklerle ispatlıyor.
aziz gül’ün verdiği yasa teklifinin dönemi 22/4 esas no: 2/772 başkanlığa geliş tarihi 20.04. 2007 günü olarak tbmm kayıtlarına giriyor.

http://www.spothaber.com/haber.asp?id=56808
cocabora
bayrak sözcüğünün aslı, "batrak"tır. batıraktan yani batırmaktan gelir. eski türkler’de toprağa saplanan, "batırılan" mızrağın üzerine hanedanlığı temsil eden renklerde kumaşlar, ipler vb. asılırdı. mızrağın ucuna da altın veya değerli madenlerden kurt başı gibi kağanlık alameti takılırdı. "toprağa batırılan mızrak" anlamındaki bayrak sözcüğü, zamanla " dalgalanan milli simge" ye kaymıştır.

osmanlı devleti’nden önceki türk devletlerinde kullanılan bayrak renk ve sembolleri hakkında yeterli bir bilgi yoktur.türk bayrağı’nı ilk olarak anadolu selçuklu hükümdarı gıyaseddin mes’üd tarafından osman bey’e gönderilen ak renkli sancak olarak görürüz.15. yüzyıldan sonra al bayrak, yavuz sultan selim dönemindeki çaldıran savaşı’nda ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır.türk bayrağı’na en yakın şekil ise iii. selim döneminde rastlanır.bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. yıldızın beş köşeli halinde kullanılması ise 1842 yılında abdülmecit dönemine denk gelir.salatanatın kaldırılması üzerine 29 mayıs 1936 tarihinde çıkartılan 2994 sayili kanunla türk bayrağı’nın şekli ve ölçüleri kesin bir şekilde tesbit edilmiştir.28 temmuz 1937 tarihli 27175 sayili türk bayrağı nizamnamesi kararnamesi ile de türk bayrağı’nın kullanılışı düzenlenmiştir.
freagl dreams
osmanlı 15. yüzyılda padişah bayrağı olan ulusal bayrakta kırmızı rengi yeğlemiştir. neden? çünkü kırmızı denince çoğu insanın aklına "kan" gelir. savaşta düşmanın manevi olarak gücünü kırmak çok önemlidir. türk bayrağındaki kırmızı hem düşmanın kanını almayı simgeler hem de bu kan alınırken kan akıtmaktan kaçınılmayacağını, şairin dediği gibi: "bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." aslında mesaj şudur: "senin kanını almaya geldim bunun için kanımı akıtmaya hazırım."

savaşlarda psikolojik direnç kırma yöntemleri vardır. kırmızı renk bilimsel araştırmalara göre rahatsız edici, huzursuzluğu artırıcı, yorucu bir renk olarak kabul görür. düşmanlarımızın bu rengi görünce rahatsız olduklarına, huzursuz olduklarına inanılır, doğrudurda. göndere çekildiğinde () bayrağımız görüntü olarak başka bayrakları sıradan bırakmıyor mu? amaç düşmanı rahatsız etmekse bunu en iyi başaran türk bayrağıdır, ki genelleme değildir bu.
gordon
her gordugumde icime guven ve gurur veren bayrak.hele gonderde o dalgalanması yok mu.. harika birsey .. dunya uzerinde paha bicilemez tek bayrak..

ayrıca sitemizin sag ust kosesindeki logo da cok guzel.
yigenji
turk bayragi milletin butunlugunu temsil ederken barisa rock gibi festivallerde bayragi acan kisiler tartaklanmak istenir!

acikcasi ozgurce dalgalanma hakki olan turkiye’de kimi zaman dalgalanmasin diye ugraslarda goze carpar insani derinden uzer!

bunun yani sira turkiye’de son yillarda biraz degissede insanlar genelde bayragi gunluk hayatlarinda camina, binasinin tepesine falan asmaz. (en azindan ben turkiye yasarken bu boyledi ve beni derinden uzerdi. gerci son geldigimde biraz degistigini gordum.)

birde en nefret ettigim sey bayragin gondere kucuk ebatta cekilmesidir. sehir hatlari vapurlarindan tutunda devlet dairelerine kadar bu boyledir.

yurtdisinda bulunan turk insanida turk bayragini fazla kullanmaz nedenini hic anlamamisimdir. yoldan gecen birinin uzerinde ay-yildizli t-shirt gordugumde bu hep turkiye’yi ziyaret etmis bir yabanci cikiyor.

kisacasi milli gunler disinda genelde insani tarafindan yalniz birakilan bayraktir.

(bkz: gokturk bayragi)
huni delisi
büyüklerimden gördüğüm;ekmek yere düşünce öpüp alna koyulur,kuran ele alınırken öpülüp alna koyulur.birde bayrak öpülüp alna koyulur.kaç millet bayrağına bu derece saygı göstermektedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol