elbereth

elbereth
orta dünya’da yaratıcı eru’nun ilk yarattığı ve ona en yakın yüce varlıklar olan valar’dandır. valar, yeryüzüne indiğinde erkek ve dişi suretlerde görünmektedir ve elbereth; valar efendilerinden manwe’nin eşi, yıldızların hanımıdır. manwe ile taniquetil’de, göğün doruk noktasında yaşar. arda yönetiminde manwe’ye yardım eder.
işıkların tanrısıdır, yıldızlara ışık veren, lambaları ışıkla dolduran, elflerin uyanışı için yıldızları yakan, silmaril’lerle güneşi ayı kutsayan ve earendil’e taşıyan vala’dır.
elflerin en çok sevdiği, en değer verdikleri vala olan elbereth, elflerin dualarını kabul eder.
independence
#1089040

verdigi hediyeyi geri alan arkadaslari var, degistirsin o arkadaslarini ya da onlarin hediye ettiklerini hemen bana hediye etsin ki geri alabilecekleri bir hediye kalmasin ortada.

ya bi de "zahir" falan diye kelimeler kullanmis entrysinde. zahir ney lan?
independence
arkada$, bir entry yaziyor, yazdigi entrynin altina "okuyamadim kardeş durumumuz yoktu" geyigine girmemek icin zor tutuyorum kendimi. aha bak bir ornek;

#1089120

yahu biz bu kadar yaziyi tek avazda okuyabiliyor olsaydik, $imdiye mars’ta uranus’te jupiter’de uydularimiz fink atiyor olurdu.

o kadar uzun yaziyi gorunce illaki ugrasmis illaki guzel seyler yazmistir hesabina basiyorum muhtesem oyunu geciyorum. yazinin ortalarinda bir yerlerinde sulalemize sovse yeminlen haberimiz olmayacak.
hittheroad2timesjack
bırakın yazsın, uzun falan eylüle kadar yazsın. eylülde civcivlenecekmiş kendisi.

(bkz: civcivlenmek )

sayesinde bir kelime daha öğrendim bugün. ilk duyunca çocuğu falan olacak diye düşünüp allah analı babalı büyütsün diyecektim az kalsın.
elbereth
işbu entri vd. kendimden üçüncü şahıs olarak bahsedecek kadar şizofren olmadığımdan kurallara aykırı içerik barındıracaktır. ceo isterse silebilir, dükkan kendisinin, söz küsmeyeceğim.

dünya gazetesi’nin özel isteği üzerine yazmış olduğum makaleleri sizlerle paylaşıp üzerine bir de dedikodu malzemesi oluyorum ya, daha ne diyeyim, yıldıramayacaksınız fakat beni, onurlu mücadeleme devam edeceğim.

tamam ya link atarım bundan sonra...
independence
kendisinin nasil bir insan evladi oldugunu cumle alem ile paylasmak boynumun borcudur. arkadaslik edecekseniz once bu satirlari okumaniz menfaatinizedir.

az once gerceklesen bir telefon konusmasi;

+ gecen sene bir ajansla calistik, aylik 1500 lira karsiliginda tum medya tanitimlarimizi yapti. aslinda sen de sozluk icin oyle bir seyler yapabilirsin?

- yahu yaz sezonunda ben zerre para kazanamiyorum ki, sigara parami babamdan aliyorum ne diyosun sen?

+ neyse simdi dosyalar falan geldi onume, sonra konusuruz.

- yaz sezonunda sefil oldugumu ogrendigin anda telefonu kapatman da cok ince bir davranis oldu.

+ e kadin milleti.

taniyin diye yaziyorum bunlari, bilin nasil bir insan oldugunu diye yaziyorum. ogren, tani, bil!
elbereth
telefon konuşmam iznim haricinde, bilişim ortamında alenen deşifre edildiğinden ciddi bir manevi tazminat alabileceğimi de düşünüyorum mesela şu an, öğren, tanı, bil...ayağını denk al, ha ha ha...
independence
ortada var olanin sadece bir nick oldugu, isim soyisim adres ve diger bilgilerin hicbirinin desifre edilmemesi sebebi ile manevi tazminat hayalleri ancak maneviyatta kalir. isim soyisim telefon no adres gibi bilgiler farkli bir nickle tarafimdan bambaska sitelerde(?) ayrica detayli olarak paylasilacaktir.

korkma titre!
independence
sozlukte yazmaktan isilik mi olmus sisik mi olmus apandisit ile alakali bir seyler mi olmus net anlayamadim ama gece 39 derece atesle acillerde kosusturdugunu biliyorum. hayir tek derdim yarin sozluge sag saglim gelebilecek mi gelemeyecek mi, yegane merakim o. yoksa isilik de insanlar icin sisik de insanlar icin.

sisik neyse bu arada.
independence
kisacik bir sure once tanidigi alelade insanlar icin bile sabahin 04:30 / 05:00 inde hicbir ariza cikartmaksizin tek bir telefonla uykusundan kalkip arabasina atlayip o karanliklarda ko$turan super insan. her insana lazim boyle bir arkada$.
independence
sehirlerarasi yolculuga cikiyo, ustelik arabayi kendi kullaniyor ama yine de sozlukte. arkada$ ben bu kadar kalmiyorum lan bu sozlukte. ortak yapcam kendisini bilgi’ye.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol