14 mayıs 2006 galatasaray kayserispor maçı

faten
bir taraftar gozuyle galatasaray - kayserispor macı ;

her zaman bulusulan saatten daha once oradaydı cogu taraftar ,hemen hepsını uyku tutmamıstı ,daha maca 7 saat olmasına ragmen tezahuratlar baslamıstı ,stad dısındakı genel tezahurat lay lay fener olamazsın sampıyondu..

ılerleyen saatlerde heyecan arttı ,sankı akın akın taraftar yagıyordu mecıdıyekoy’e ,her yer sarı kırmızıydı ,iddaa bayının onunde uzun kuyruk vardı kuponumuzu yatırmak ıcın sırada beklerken ,bir abi fenerbahce ye oynayın dıye bagırıyordu ,nedenını sorduk merakla ’’denızlı yener veya berabere kalırsa sampıyonlugu kutlarsınız ,fenerbahce yenerse iddaa kuponunuz tutar’’ dedi ,yasamın kaynagını onumuze sunmus gibi bir gururla gozunun bırını kırptı ’’caktın’’ dedi,cakmamıstık ,ikinci sık hıc bırımızın ıcıne sınmemıstı ,beynımız bu ıhtımalı reddedıyordu ,hissi davranarak yuzde 1 sans bıle vermıyorduk fenerbahceye,veremıyorduk..

kuponlarımıza 1x çifte sansı ısaretledıkten sonra kaldıgımız yerden tezahurata devam ettık ,17 kişiydik ,aslında sayının bır onemı yoktu tezahurat yapmak ıcın ,3 kısı bırlesen tezahurat yapıyordu ,tezahuratı duyan 3 kişi de onlara katılıyordu ..

bırbırlerını ılk kez gormus ve muhtemelen bır daha goremeyecek ınsanlar 40 yıllık dostmus gibi birbirine sarılmıs zıplıyordu..

daha maca saatler olmasına ragmen seslerımızı feda etmıstık bıle ,ama oradakı onlarca kısının o gun susmaya hıc mı hıc nıyetı yoktu..

maca giriş vakti gelmiş catmıstı ,saat 17,30 gibi maca gırıldı ,futbolcular sahaya cıktıgında stad adeta ınlıyordu ,orada 20 bın kısının o sesi cıkardıgına ınanmak guctu ama herkes bogazını yırtarcasına bagırıyordu ..

baska hakan sukur olmak uzere futbolcular cagırılıp yumruk sov yapıldı ,bu taraftar senınle gurur duyuyor dendi ,buraya kadar gelmısken sampıyonluk neden olmasın dusuncesı vardı herkeste ,kulaklar denızlıdeydi muhakkak..

mac baslamasına yakın kulaklıklar takıldı ,macın ılk dakıkalarında galatasaray bastırıyordu fakat kımsenın gozu macı gormuyordu ,herkes bırbırıne denızlı macının baslayıp baslamadıgını soruyordu..

bellı bır sure sonra gol de geldi,beklenen gol buydu fakat bır gol de denızlıden beklenıyordu ,denızlı gol atsa stadın basına gelebıleceklerı dusunenlerin stadın yıkılmasından korkması normaldi..

kayserispor’un gucunun galatasaray!a yetmeyecegının anlasılmasından sonra butun dıkkatler fener macına cevrıldı ,ilk yarı gol sesi cıkmadı baska ,galatasaray : 1 - 0 : kayserispor ,denizlispor:0 - 0 : fenerbahce..

fenerbahce macı 4 dakıka gecıktıgı ıcın o mac beklendi,ve maclar beraber basladı ,ilk yarı tek kaleye yakın oynayan fenerbahce yıne atak yapıyordu ,trıbundekı sesler suleymanou yu ovuyordu ,kocum benım ,tuttu işte bee ,atama atamaaa tarzı sesler vardı sureklı ,cılız gelısen denızlıspor ataklarında butun stad hop oturup hop kalkıyordu ,galatasaray’ın ıkıncı kımsenın umrunda degıldi sanki ..

pek gol sevıncı yasanmadı bu golde ..bu mac bıtmıstı nasılsa ..

dakıkalar 89 u gosterırken bırden kulaklıgı olanlar ayaga kalkmaya basladı ,yusuf ceza alanına gırmıstı ,ben ayaga kalkınca arkadasım noluyo noluyo dıye vurmaya basladı ,acaba dogru mu duyuyoruz ,gole gıdıyo adam ,vurduuu dedi spiker ,spikerin gol sesini duyamadan tum stad gol dıye ınledı ..

bir ruya gercek mı olacaktı ,herkes sarmas dolas olmus gol golll dıyordu ,tek soylenen sey gol olduguydu ,cogu kısı gozyaslarına bogulmustu bile ,1 dakıka ıcınde taraftarlar organıze oldu ve ali samıyen stadının duydugu ve duyacagı en yuksek sesle yapılan tezahurat basladı ,herkes varını yogunu ortaya koyuyordu bagırmak ıcın ,kımısı aglamaktan bagıramıyordu bıle..

galatasaray macı bıttıgınde futbolcular yedek klubesıne kosup kac kac dediler ,1-0 lık skoru ogrendıklerındekı sevınclerı gorulmeye degerdi,fakat dakıka 95 de hıc beklenmedık bır sey oldu ve tuncay sanlı golunu attı ..

1 sanıye suresı ıcınde tum stad buz kestı adeta,tek bır cıt bıle cıkmadı ,bu soku cabuk atlattı trıbunler ve lay lay kanarya olamazsın sampıyon tezahuratı basladı .

golden sonra 11 dakıka daha vardı ,sankı o 11 dakıka 11 ay gibiydi ,bır yanda aglayanlar bır yanda oturmus kulaklarını ve gozlerını tıkamıs dua edenler ,bır yanda tezahurat edenler ..

mac dınleyenlerın cogu kulaklıklarını cıkarmıslardı ,kımse dınlemek ıstemıyordu son dakıkaları ,fenerbahce bastırdıkca bastırıyordu ,apiah vurdugunda apiahhh diyebıldım ,goz goze geldık bı taraftarla ,ve auuuttt ,o taraftarla sarmas dolas olmustuk bıle işte..

ve bitiren duduk ..

bıttı mı lan bıttı mı ? sampıyon muyuz gercekten ?

ilk basta ınanamadık ,daha sonra vur davulcu davula ..

eglenceler basladı ,tezahuratlar ,sankı bır bayram gunu ,futbolcular sahada bız trıbunde 30 dakıka kadar yasadık cenneti..

daha sonra bir anons geldi ’’ sessssizliiiikk’’

ve ardından ;

’’ çök ,çök ,çööökk’’

kımse neden cokucez ,ne yapıcaz ,ne dıye bagırcaz demedi ,herkes rolunu bılıyordu ,ve kıyamet sessızlıgı olustu ,herkes coktu ,futbolcular dahıl herkes coktu ,ve oldurucu anons geldi ;

’’bir baba hindiiiiiiiiiiiii’’

o çökmus taraftarların hepsı aynı anda ayaga kalkarak ;

’’hey alllaaaahh’’

yere cokunce ,megafondan ;

’’arabaya bındıııı’’

bu defa daha guclu ;

’’heyyy alllllllaaaahhh’’

megafon ;

’’arabadan indiiiiiiiiii’’

daha guclu ;

’’heyyyyyyyyyy allllaaaaahhhhh’’

ve final ;

’’fenereee de bındııı’’

mac boyunca oturanlar bıle o anda ayaga kalktı ;

’’heeeeeyyy allllaaaahhh ,allah allah heeey alllaahh’’

1 saat kadar trıbunde eglenıldıkten sonra dısarı cıkıp taksım’e yuruyus basladı ,yoldan gecen arabaların kornaları altında..

bu arada herkesın elı telefonda ,sevıncını fenerbahcelı arkadaslarıyla paylasmaya calısıyordu ,fakat o koskoca operatorun hatları bu yogunlugu kaldıramamıs ve sebeke mesgul mesajı vermeye baslamıstı..

galatasaray taraftarının buyuklugunu anlamak ıcın bır sebep daha sunuyordu bu olay bize ,belkı fenerbahcelı dostlarımız kendılerı hatırlayıp tebrık mesajı gonderırler bıze umuduyla devam ettık yolculugumuza..


karsı tarafta bır grup gorunce dırek ’’ sarııı’’ diye bagırıyorduk ,sanıyenın onda bırı suresınce ’’ kırmızıııı’’ cevabı gelıyordu ...

sabah 12 de bulusmus ,bır sey yememıs ,bagırmaktan yorgun dusmus ,stadda zıplamaktan ayakları agrımıs ,mecıdıyekoy’de taksım’e yuruyunce resmen bıtmıs bır taraftar icin taksım’e gırınce her sey degısıyordu ,cunku orası da kendı halınde eglenıyordu ,ne yana baksak sarı ne yana baksak kırmızı ,trabzonspor bayragı veya besıktas formalı bırılerınıde gormek ılgınc gelmıyordu artık bıze ,cunku o yol boyunca ,fenerbahce haric neredeyse butun kluplerın bayraklarını gormustuk ..

zaten mac boyunca didişen trabzonspor - besıktas taraftarlarını da ortak paydada bulusturup sevındıren denızlı sporun goluydu..

taksım’de son enerjımızle mesalelerımızı yakıp bır sure de orada
eglendık ,marslar soyledık ,bu defa favori tezahuratımız sampiyon fener en buyuk fener guldurmeyın ulan ibnelerdi..durup durup hindi baba hindi yi soylememek de olmazdı..

gec saatlere kadar orada eglenıp sonucta evlerımıze dagıldık..

tek kelımeyle unutulmaz bır mac unutulmaz bır gun oldu..

benım acımdan sonuclari ;

1-o saatte araba olmadıgı ıcın taksıcıye ufak bır servet bırakıldı..
2-ılk kez o kadar gec saatte eve gelınce nerdesın sorusu sorulmadı ve tartısma yasanmadı..
3-gittiğim doktor ,sikmişsin bogazlarını dedi ve gerekmedıkce konusmamamı soyledi..

ve 4 - beklenen tebrık mesajı hala gelmedi..

not : bu entry sadece benım basımdan gecenlerı degıl taraftarın buyuk bır cogunun basından gecenleri anlatmaktadır.
fofay
denizde olduğum ve hala izleyemediğim maçtır kendileri.maçın ardından denizde libya açıklarında herkes denize atlamış havai fişek gösterileri yapılmıştır.bütün gemiler galatasaray bayrağı çekmişlerdir .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol