adet donemi öncesi sinir buhrani

denemeler
28 günde bir olması gereken yumurtlama döneminin öncesinde sıkıntı basması,fenalık geçirme,herşeye kızma,bağırma potansiyeli fazla olması durumudur. cinayet işleyen,cinnet geçiren kadınların büyük bir kısmının adet öncesi dönemde olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır.beyin bu dönemde komplo teorileri ve felaket senaryoları kurma konusunda çok başarılıdır.birde psikolojik sebeblerle geciken adet kanamasını beklerken menepozlu kadınlar gibi ateş basmaları yaşanır.şişkinlik,iştah açıklığı en belirgin özellikleridir.
goetica
aslında kadınlar bu nedenden dolayı hep sinir ve buhran içindedirler cunku regl öncesi sinirli olurlar,regl döneminde sinirli olurlar,regl bitip vücud normale dönene kadar sinirli olurlar.e geriye normal olmak için sadece bir hafta kalır.kısaca regl bahane sinir şahane.
zeyra
kadınlara sinirli olmak için en azından doğal bir bahane sunan dönem.
erkeklerin neden çoğunlukla asabiyet içerisinde oldukları hala kanıtlanamamış.
selambengeldim
herşeye, herkese saldırma isteği duymakla eşdeğer. en önemsiz birşey sizin moralinizi bozup saatlerce ağlatabilir, gerçekten sinirinizi bozacak şeyler sizde intihar etme isteği bile oluşturabilir. zavallı sevgiliniz hapı yutmuş konumdadır, herşeye bağırıp çağırır, sonra ne yaptım ki ben diye miyavlarsınız. allah tan tek dilediğim ’amaann bahane abi’ diyen er kişiler de birgün bu sendromu yaşasınlar. atıp tutmak kolay, yaşayana sor bir de.
he ayrıca; sinir ve duygusallık hallerinin sebebi hormonal değişimlerdir.
(bkz: pms)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol