tarihimizle yuzlesmek

su hayat bitsede gitsek
kısaca;amın kallavisini ust uste yıganda biziz(sikine duskun diyene),senden iyisi yok gel bizi sen yonet diyende biziz(kırımın fethi),deli olanı padisah eden de biziz,devsirme ile insan toplayıp asker edende biziz(kendi elleri ile vermistir hristiyan aileleri cocuklarını tarihte kayıtları var),feth edecek yer kalmadı ne yapsak diyende biziz(kanuni,yavuz sultan selim),hattat osmanı,neyzen tevfik yetistiren kulturde biziz,islamın emanet edildigi insanların koruyucu siz olun denilen de biziz,ozgurlugu ugruna 15 lik gunesleri bir hilal ugruna sondurup gireni anasının amına sokup gideni cehennem ne ki bunun yanında dedirtende biziz(canakkale savası). o mavi gozlu bi adam varya mustafa kemal ataturk ...
insomnia jim
yolda giderken birden bire tarihte yasamis unlu birisi ile de akrsilasmak olabilir.


+a aaaa siz siz
-evet yavuzum ben
+zor olmuyor mu boyle havalandirma boslugunda yasamak
-cogu zaman uyuyorum
+zor tabi iceri buyurmaz misiniz.
nick nicki nickince
tarihimizle yüzleşmek göt ister. evet efendim böyledir. çünkü biz buna hazır bir memleket değiliz. yüzleşelim tarihimizle objektif biçimde, akla kara çıksın ortaya di mi? yok ama, bizde birbirine saygı bile yokken tarihle yüzleşmek nedir? adamı taksim’in ortasında öldürürler valla eğer bu yüzleşme istediğimiz şekilde bitmezse.
yasinist
bir emre kongar kitabı.emre kongar resmi tarihin yanlışlıklarını ve doğruları bu kitapta bize sunmuş.ayrıca okumayı sevmeyenlerin de mutlaka okuması gereken kitap zira sayfa sayısı fazla değil yani az sayfayla çok şeyler anlatmış.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol