dünya nin en etkili yuz insanı

ankakusu
timein en etkili insanlar olarak belirledigi sahislar.

pamuk time 100 listesinde

faruk zabci / londra

time dergisi, time 100 olarak bilinen ve "dünyayı şekillendiren insanlar" başlığıyla yayınlanan listede, bu yıl yazar orhan pamuk’a da yer verdi. pamuk, "kahramanlar ve ikonlar" adlı 20 kişilik alt kategoride, abd başkanı george w. bush, eski abd başkanı bill clinton, ünlü şarkıcı bono ve seksi oyuncu angelina jolie ile birlikte yer aldı.

20 kişilik listede pamuk ile birlikte yer alan michelle wie, wynton marsalis, steve nash, elie wiesel, jan egeland, joey cheek, chen guangcheng, ian fishback, wafa sultan ve pernessa seele gibi isimler de dikkat çekti.

orhan pamuk’tan "çağdaş türkiye’nin en ünlü yazarı" diye bahseden time, ülkesini eleştirdiği için yargılanan yazarın şöhretinin bu davayla birlikte globalleştiğine dikkat çekti. papa 16. benedikt, angela merkel, george clooney ve franz beckenbauer gibi dünyanın en etkili isimlerinin bulunduğu time 100 listesinde, geçen yıl da başbakan recep tayyip erdoğan yer bulmuştu. listeye üç yılda ikinci kez girmeyi başaran çok az kişi var. bunlar arasında bush’un yanı sıra abd dışişleri bakanı condoleezza rice, bilgisayar devi microsoft’un kurucusu bill gates, nbc televizyonunda sabah haberlerini sunan katie couric yer aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4342156.asp?m=1&gid=69

ankakusu
orhan pamuk kimmisde kimleri etkilemis?
yazdigi calinti, alintilarla dolu romanlarimiymis onu etkili kilan?
yoksa bir takim insanlarin duymak istedikleri mi onu bu kadar etkili, etkileyici yapan?

(evet sizofrenim komplo teorilerini severim, ama bu konuda zannedersem pekte haksiz degilim)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol