g3 piyade tüfeği

freagl dreams
yasaklandigi halde hala kislalarda kullanimda olan bunun yani sira kirklareli’nde 33. mknz. tug.nin fesh edilen bir taburuyla hala mahkemelik olan cok teklikeli ve kesinlikle kucaklastigi bedeni parcalayip oldursun diye tasarlanmis tufektir.
freagl dreams
g3 şu anda nato’nun elinde bulunan en accurate piyade tüfeğidir, o yüzden ağırlığına ve büyüklüğüne rağmen gerektiği zaman kullanılır. üzerine bir dürbün takıp sniper tüfeği olarak kullanmanız işten bile değildir. sanıldığının aksine 7.62mm g3 mermisi 5.56mm’lik standart nato mermisinden daha az öldürücüdür. çünkü 7.62mm mermi çok yüksek kinetik enerjiye sahip olduğu için kemik memik dinlemez önünde ne varsa parçalayıp geçer, bi uçtan girip diğerinden çıkar. o yüzden ölümcül bir noktaya denk gelmezse hedefini anında öldürmez. hatta bir hedeften çıkıp arkasındaki hedefi de yaralıyabileceği için aslında bir bölüğü durdurmakta 5.56mm’den daha etkilidir. 5.56mm ise daha düşük enerjiye sahip olduğu için hedefin içinde bir kemiğe çarptığı zaman kemiği delip geçemez, kemiği kırar ve hedefin vücudunun içinde ordan oraya sekmeye başlar. hedefin içinde sağlam organ bırakmayarak hemen oracıkta ölmesine sebep olur. nato’nun 5.56mm’yi standart mermi olarak belirlemesinin sebebi 7.62mm’lik bir merminin yarısı ağırlığında olması, böylece 30 mermilik standart şarjörler kullanmayı sağlaması, bir askerin taşıyabileceği mermi sayısını arttırması ve herşeyden önemlisi daha ucuz olmasıdır.
freagl dreams
nato standartlarinda piyade tüfekleri 2 yive sahiplerken, su an tsk envaterinde bulunan g3´ler, 4 yive sahiptirler. akil almaz parcalama gücü buradan gelmektedir. daha evvel bu durumu degistirmeyi düsünen silahli kuvvetler, pkk meselesi ortaya cikinca, bundan vazgecmis, kullanim da birakmistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol