birinin karısı olmadan var olamayan kadınlar

imgoindeeperunderground
hayatları boyunca "bilmemkim beyin eşi" olarak anılan, davetiyeler üzerinde "x bey ve hanımı" şeklinde yer bulan, duygu asena’yı her ne kadar hiç sevmesem de "kadının adı yok" ile çok güzel açıklamış olduğu durumun içinde kaybolmuş, üstelik durumundan genellikle şikayetçi olmak bir yana bunun farkında bile olmayan, kendileri olmaktan uzakta, birisinin bir uzvu gibi yaşayan kadınlardır.
ha belki de o ekonomik özgürlüğünü eline almış, bir yerlere kendi adını yazdırmış, eve kocasıyla aynı saatte ya da ondan sonra gelen ve en az evdeki erkek kadar söz sahibi olan kadınlardan çok daha mutlulardır, belki onların evlilikleri çok daha uzun sürer (ki eski evliliklere baktığımızda durum genelde böyle) bu da olayın bambaşka bir tarafıdır unutulmaması gereken.
goetica
kadınları sadece yemek yapan temizlik yapan kundakta bebek sallayan objeler gibi gören zihniyetin artık bunları kadınlara da inandırmasından dolayı kadının adını karı bellemesi durumu.falanca beyin karısı..işte bu kadar.buyurun size kadın.
msscat
o çok akıllı, zeki, zengin, vs erkeğin karısı olduğuna, o erkeği kendisine eşi yapabildiğine göre aslında bahsi geçen erkekten daha çok göze batması gereken kadınlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol