dans etmeyi beceremeyen erkek modeli

sergey
turk mılletının yaklasık %95lik bir bolumunu kapsayan erkek modellerıdır.zira cogumuz ne dogru durust dans etmeyı bılırız ne de bunu bılmedıgımızden oturu eksıklık hıssederız.kendimi bale veya tango gibi dansları yaparken dusundugum zaman ıyıkı de bılmıyorum a.k diyesim geliyor.
ithilquessir
dunya capinda bir gercek vardir ki kulturlerinde vurmali calgilar olan milletlerin ritim duygusu diger milletlerden ileridedir. brezilya’yi kolombiya’yi bir yana birakirsak "darbuka" gibi bir alete sahip turk toplumunun dans etmek konusunda bu kadar isteksiz olmasi cok gariptir. ozellikle latin danslarinin inanilmaz havasi ve iki kisilik uyumu show haline getirmek, dirsegin bir kivrimi ile karsinizdakine iki adim sonra ne yapacaginizi anlatabilmek cok guzel seydir.

gelin gorun ki erkek adam dans etmez. erkek adami zaten henuz anlayabilmis degilim, benim kendimin olmadigi kesin... sagda solda okudugum, dinledigim, gordugum kadariyla erkek adam halk arasinda "odun" diye tabir ettigimiz bicimde olmali, bir mese agacinin fiziki esnekligine, bir ceviz govdesinin hayat felsefesine ve bir at kestanesinin mental genisligine sahip olmalidir. e tabi bu adamdan koklerini cikarip dans etmesi, ukulele calarken yapraklarini sallamasi beklenmemlidir.

bunlarin hepsini gecip en alt satira inersek dans etmek bir erkek icin kadinlarda oldugundan daha zordur. toplumsal secici ve secilen konumlarimiz bizim sadece ileri geri yada yukari asagi sallayarak guzel gozukebilecegimiz uzuvlarimizin olmamasi en azindan olanin da kamuya acik yerlerde cikarip sallanmayasi bir uzuv olmasi demektir. kadinlar daha ilgi cekici, zaten dogustan daha kivrak, buyulu yaratiklardir. kendimizi onlarla kiyaslamiyoruz.

yine de dans kurslarindaki kadin erkek oranin teknik universtelerde bile bire yirmi kadinlarin onderliginde oldugunu dusunursek ortada kesinlikle bir de heves faktoru vardir. bu allahin abazalari saclarini briyantinle beyinlerindeki boz bolgeye yapistiricaklarina iki ay dans kursu alip iki uc figur ogrenseler toplumdan cok buyuk bir kasinti kalkmis olur. stres azalir.

aslinda dans etmek ne yaptiginla degil, yaptigini nasil gosterdiginle alakalidir. kendine guvenmeyen adamin yapacagi is degildir. dans gosteri amacli yapildimi erkeklerde kurbaga figuru diye dalga gecilen bir modele doner ki icler acisidir.

bu arada konu neydi?
angelique
kulüpte, diskoda, partide sen oyna der, sonra güzel ve iyi dans eden bir hatunsan gözler sana çevrildiğinde alkolünde etkisiyle arıza çıkaran erkek modelidir.
goetica
aslen külliyen yalan bir modeldir zira duğunlerde gorduğumuz kadın kadına dans eden çiftlerin ekürisi ba$lıkta bahsi geçen erkek modelidir,ceketlerini çıkarıp bellerine bağlayıp oynamak konusunda ise ustalardır genellikle.ha kar$ısına bir bayan alıp akıllı uslu oynasa olmaz mı?olmaz,ceket çıkarıp göt göbek hoplatmak erkekliğin $anındandır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol