unutulanlar dışında yeni bir şey yok

firambogaz
arka kapağindaki yazi şöyle olan kitap gibi kitap:


general osman pamukoğlu, 1993-1995 yılları arasında hakkari dağ ve komando tugayı ve güvenlik komutanlığı yapmıştır. bu dönem güneydoğu’da pkk’ya karşı yapılan mücadelenin tarz ve yöntemlerinin değiştiği ve pkk’nın omurgasının kırıldığı yıllardır.

aynı dönemde, hakkari’de pkk teşkillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden oluşan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelne 78 harekat yapılmıştır. 23 kez 1000-5000 askerden oluşan kuvvetlerle kuzey ıraktaki pkk kamplarının bir kaçına aynı zamanda taaruz edilmiştir.

görev yaptığı süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatışmalara giren osman paşa, 778 günde yapılanları, muharebelerin detaylarını ve kuzey ırak’ta yaşanaları ilk defa okurlarına sunmaktadır.

""pkk ile yapılan mücadele hakkari’de ve kuzey ırak’ta 3000m. üstündeki dağlarda ve dağ geçitlerinde ya kar üstünde ya da güneşin altında yürütülmüştür.
bu vahşi doğada nisan ayı ile birlikte rengarenk kır çiçekleri açar. fakat içinde bulunduğumuz ruh hali bunların hiçbirinin farkına varılmasına imkan tanımaz.
metrelerce derin kar ve kır çiçekleri, vatanları için gözünü bile kırpmadan şehit olan kahramanlar, oscar wilde’ın küçük yaşta ölen kardeşi için yazdığı şiiri akla getirir.

sessiz yürü, o yakında,
karların altında;
usulca konuş, o duyabilir,
açan papatyalarla.... ""

osman pamukoğlu
27 aralık 2002

ankakusu
kitabin 350. sayfasinda, sehitlerin oldugu listede bir akrabamin adi yazmaktadir.
kitabi bir kac sene once alip , okumama ragmen bu gercegi kan uykusu belgeseli vesilesiyle ogrenmis oldum. belgeseli izlerken bir akrabamizin sehit dustugu annem tarafindan anlatildi, bir kac gun sonra kitapta inceleme yaptim ve tebessumlu aciyi, uzuntuyu ogrendim.
ve evin tek oglunun, uc cocuk babasinin, tezkeresini almaya uc gun kala, sehit edilmesini ogrendim.

(bkz: vatan sagolsun)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol