samuel etoo

capt it all
tam adı "samuel eto’o fils" olan 1981 doğumlu aşmış futbolcu. geçtiğimiz senelerde maalesef ırkçı saldırılara maruz kalmıştır. bir röportajında hayat amacını "real madrid i yıkmak" olarak belirtmişti.
redcrow
geçen yıl sessiz sedasız ülkemize gelip, zaman gazetesinin vermiş olduğu yılın futbolcusu ödülünü alıp gitmiştir.
nick nicki nickince
samuel etoo (d. 10 mart 1981) kamerunlu futbolcu. şu anda fc barcelona formasını giyen golcü futbolcu; 2003, 2004 ve 2005 yılarında afrika’da yılın futbolcusu ödülü’nü kazanma başarısını göstermiştir. 2000 olimpiyatları’nda şampiyon olan kamerun milli futbol takımı’nın kadrosunda yer alan etoo, milli formayla 60 maçta 24 gole imza atmıştır.

kariyeri

1997-1998 leganes
1998-1999 real madrid
1999-2004 real mallorca
2004-.... fc barcelona

başarıları:

milli takım
olimpiyat altın madalya: 2000
afrika uluslar kupası: 2000, 2002

kulüp
copa del rey: 2003
la liga: 2004-05, 2005-06
uefa şampiyonlar ligi: 2006

kişisel
afrika’da yılın futbolcusu ödülü: 2003, 2004, 2005
fifa yılın dünya oyuncusu: 3. (2005)
la liga gol kralıığı 2006.

cremaster
galiani namlı italyan kulüp idarecisinin cebinde 50 milyon avro ile ispanyadan alıp milano şehrinin bir takımı olan ac milan’a götürmeyi hedeflediği futbol cambazı.
hergele
real madrid alt yapısından a takıma gectiğinde dönemin teknik direktörü del bosque nin beğenmeyip yedek bıraktığı futbolcudur.real den ayrıldıktan sonra real mallorca takımına transfer oldu mallorca da gösterdiği performans barcelonanın dikkatini cekti ve barcelonaya transfer oldu halen barcelona forması giymektedir.
cremaster
kamerun milli takım kapında, yöneticilerin gazetecilerin girişini kısıtlamaları sebebiyle, medya mensupları da afrika aslanlarının düzenlediği basın toplantısına katılmayarak protesto etmek istemişler... bu sırada oyuncular ise gazeteciler arasında sözlü atışmalar başlamış ve bir anda yerel radyoda çalışan philippe bony’e bir "kafa gelmiş". şimdiye kadar kafa vuruşlarıyla goller kaydeden eto’o, vurduğu kafa darbesiyle radyocunun dudağını patlatarak, dişini kırmış... tabii, dayağı yiyen hemen futbolcudan şikayetçi olmuş ama kamerun’da işler nasıl yürüyor bilmem, bulurlar mı bir yolunu yargı yetkilileri, yoksa eto’o maç primini bony’e mi yollar bilinmez... düne kadar "bana sahada maymun diyorlar" diye ağlayarak maçı bırakan "hassas" samuel, büyümüş de adam dövüyormuş... bak sen şu işe...
heddodepaso
ibrahimoviç takasıyla geldiği inter’deki ilk gününde, "barcelona’da cok para kazandım, şimdi sıra inter’de" gibi garip bir açıklama yapmış futbolcu. barcelona’nın her sezon başında kendisinden niye kurtulmaya çalıştığını şimdi daha kolay anlıyor insan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol