türkleri savaşmadan yenmenin yolu

serdarabay
yıl 1928 ingiliz ve fransız üst düzey yetkililer biraraya gelmiş gizli bir toplantı yapar.çanakkale olamadı,şurda olamadı burda olamadı biz bu türkleri nasıl alt edicez diye kara kara düşünürlerken aralarından bu konuya hazırlıklı gelen bir yetkili tarihi cümlelerle ordakilere umut ışığı olup bir anda herkesi coşturmuştur.
"savaşlarda bu milleti alt etmek hayal,çünkü ölüm onlara bir tehdit değil ki,ölüme gülerek koşuyorlar.cesaretin böylesi karşısında durmayalım daha fazla.onlar bu cesareti nerden alıyorlar ona bakalım.işte bu kuran denen kitaptan alıyorlar.biz onları bu kitaptan soğutur uzaklaştırırsak bunlar pısırıklaşır güçsüz düşerler.biliyorum uzun vadede ama biz bu toprakları almak için herşeye katlanırız.pes edecek miyiz? hep bir ağızdan h a y ı r sesleri yükselen bu konuşmanın akabinde neler yaptılarsa bizleri yeneceklerini zannettikleri ilk girişimleri olmadığı gibi son girişimleri de değildir diye düşündüren türkleri yenme yoludur.
ankakusu
bakin patrik grigorios rus carina ne yazmis...

“ türkleri maddi yönden ezmek ve yıkmak mümkün değildir. çünkü türkler çok sabırlı ve mücadeleci insanlardır.gayet mağrur ve izzet.-i nefis sahibidirler. bu huyları da dinlerine bağlılıklarından , kadere rıza göstermelerinden , geleneklerinin kuvvetinden, padişahlarına, kumandanlarına , büyüklerine olan itaatlerinden gelmektedir.

türkler zekidirler ve kendilerini müspet yolda sevk ve idare edecek liderlere sahip oldukları müddetçe de çalışkandırlar. gayet kanaatkardırlar. onların bütün meziyetleri , hatta kahramanlık ve yiğitlik duyguları da geleneklerine olan bağlılıklarından , ahlaklarının sağlamlığındandır. türklerde; önce itaat duygularını kırmak ve manevi bağlarını yok etmek , dini menfaatlerini zaafa uğratmak icap eder. bunun da en kısa yolu , milli ve manevi geleneklerine uymayan yabancı fikir ve davranışlara onları çalıştırmaktır. türkler dış yardımı reddederler; haysiyet duyguları buna manidir. eğer geçici bir süre görünürde kuvvet ve kudret verse de türkler dış yardıma alıştırılmalıdır.

maneviyatları sarsıldığı gün, türkleri, kendilerinden çok kudretli görünen kalabalık ve hakim gençler karşısında zafere götüren asıl kudretleri sarsılacak ve türkleri üstün maddi vasıtalarla yıkmak mümkün olacaktır. bu sebeple, osmanlı devleti’ni tasfiye için, sadece savaş meydanlarındaki zaferler yeterli değildir. hatta sadece bu yolda yürümek , türklerin haysiyet ve şereflerini harekete geçireceğinden gerçekleri anlamalarına da sebep olabilir.yapılacak iş, türklere bir şey hissettirmeden, bünyelerindeki bu tahribi tamamlamaktır”.

http://www.kemalist.org/showthread.php?t=3059
schenardi
çinlilerin hunlarla başlamak üzere orta asya türk devletlerine zamanında uyguladıkları yol, "kız vermek"tir. yönetici kadrolarındna kişiler, hatta bizzat hakanlar çinli kızlarla evlenirler ve bu çinli kişilerin devlet yönetimine ilişkin öğrendiği bilgileri kendi devletlerine aktarması üzerine sözkonusu türk devletlerin yıkımı adına çinliler, yapmaları gerekeni rahatlıkla tespit edebilmişlerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol