sultanbeyli

independence
samandira’dan araba ile yakla$ik 5 dakika uzaklikta bulunan, istanbul’a oldukca uzakta olmasina ragmen gene de istanbula bagli bulunan bir ilce.muhafazakar sakinleri ile me$hurdur ve siklikla olaylara sahne olmaktadir bu ilcemiz.
my son is father
refah-yol hükümeti zamanında bir paşa tarafından girişine atatürk heykeli yaptırılmış ve zamanın refahlı belediye başkanı izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle heykeli yıktırmak istemişti.
heykel yıkılmamış; ancak belli kesimlerin belli çıkarları için kullanılmaya çalışılmıştır..
pipisik
istanbul ilinin anadolu yakasındaki bir ilçesidir.

1957 yılında sultanbeyli’ye köy olma kararı çıkmış ve sultanbeyliköyü kurulmuştur. köyün kurulmasından sonra köy merkezinde, razı-i taksimle düzenli yerleşim merkezi oluşturuldu. eski ankara istanbul yolu köyün içinden geçmekte idi. köyün kurulmasından sonra bazı hissedarlar, hisslerini satmaya başladılar. orman idaresinin sultanbeyli ’ye tahdit koyması ve idare ile hissedarlar arasındaki davanın devam etmesi sebebiyle tapu devri yapılamamıştır. satışlar, önceleri gayri menkul satış vaadi sözleşmesi ile, daha sonra köy ihtiyar heyetinin tastik ettiği senetlerle ve en son zamanda da elsenetleri ile devam etti. tem otoyolu’nun köyün içinden geçmesi köyü cazip hale getirdi. 1985-1987 yılları arasında hızlı yapılaşma faaliyetinin neticesinde sultanbeyli bugünkü haline ulaşmış oldu. 31 aralık 1987 tarihinde sultanbeyli’nin belediye olması kararı alındı. ancak seçimler 26 aralık 1989 yılında yapıldı. aşırı nüfus artışının yönetsel sorunlara yol açması sultanbeyli’nin 1992’de kartal’dan ayrılarak ilçe yapılmasıyla çözümlendi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol