1001 çocuk 1001 dilek

floydian
başta çok güzel bir olay gibi duran ama stv ve kanal 7´nin yaptığı dini sömürülerden dolayı önyargısız yaklaşamadığım proje. zira ilk baktığım çocuk hicran çil adında 10 yaşında bir kız çocuğu ve istediği dileğe kavuşmuş ama çizdiklerim kısmına bakarsanız kızın resminde 3 tane türbanlı kadın var. hepsi böyle mi diye biraz daha baktım ama ya çizdikleri bir resim yoktu ya da başka resimler çizmişti çocuklar ki benim baktığım hicran dışında hiç kimse isteğine ulaşamamış. umarım yeşil sermaye veya islami kesim tabir edilen kimseler bu çocukların üzerinden bir çıkar elde etmiyorlardır.

hicran´ın çizdiği resim:
http://www.1001dilek.com/cizdiklerim.aspx?cocukid=4667

edit: deniz feneri bugününe de kanal 7 de baslattığı programla ki bu programda türbanlı aileler ve alttan gelen duygusal müziklerle gelmiştir. altta yorumlarını yazan sevgili arkadaşlarımla da özelden yaptığımız konuşmalarda umarım kendi düşüncelerimi anlatabilmişimdir. ayrıca direk bok attığımı düşünenler entrydeki son cümleye baksınlar. ben ön yargımın nedenini anlattım ama anlamamakta direten birileri varsa houston her daim açık, elbet cevap bulacaklardır.
muque
bir deniz feneri çalışmasıdır.yeterli refere zaten deniz fenerini biraz da olsa bilenler adına gerçekleşmiştir bile..küçük bir kız çocuğu türbanlı annesinin resmini çizmiştir belki de. türkiye’de, büyük bir kısmının müslüman olduğu bir ülkede gayet normal olanı yapmıştır yani... "ıyy pis bu. kaka bu.. bunlar kesin dincilerin işi çocukları kullanıp rant sağlamaya çalışıyorlar" söylemlerine de açık bir kampanyadır aynı zamanda.yüreğimizin perdesini kaldırıp tek resim için kampanyaya bok atmak yerine bir şeyler yapmayı deneyin demez miyim o zaman ben?
deniz feneri bugüne kadar belirli kesimleri ayırmamıştır yardım yaparken. aksini iddia eden varsa buyursun gelsin de demiyorum.atı alan islami kesim bölücülüğü yapmış bile...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol