sun express

independence
fiyatlari gercekten cok ucuz bir firma. lufthansa ile thy ortak kurulu$u. istanbul’dan antalya’ya 49 liraya(vergiler dahil) ucabiliyorsunuz. tek kotu tarafi sinirli sayida guzergahi var. istanbul’dan dalaman’a gidemiyorum mesela ben bu firma ile.
elma sekeriiii
biletler ucuzdur ucuz olmasına, ama ucakları çok eskidir. ve kabin son derece bakımsızdır.

koltukların üzerinde yemi$ paketleri, koltuk ceplerinde erimi$ sakızlarla kar$ıla$ırsanız, olur böyle $eyler ucuza uçuyorum ne de olsa $eklinde kendinizi avutmanız önerilir.
independence
turkiye’ye dogru gelen sun express ucagina bomba ihbari yapilmi$, ucak selanik’e mecburi ini$ yapmi$. bomba ihbarini yapan da pilotu cep telefonundan arayarak bu ihbari yapiyor. $u anda ucak selanik’te.
independence
bu firmanin ucaklari ile hic ucmadim ama $u anda yaptigim bir ara$tirmaya gore thy’nin bodrum ucu$u 23:55 de 204 lirayken bu firmanin bodrum ucu$u ayni saatte 154 lira. 50 lira fark var ki bu da yuzdeye vurursan cidden buyuk bir fark. tabi kalitesi nedir o konuda net bilgim yok.
elma sekeriiii
kalite açısından büyük havayolu $irketlerinin tırnağı dahi olamaz.


lan koltuğuma yapı$tırılmı$ sakız; yemek masamın kapalı konumunda dahi yanlarından fı$kıran çöplere $ahit oldum; kendimi dolmu$ta gibi hissettim; daha ne diyim!
independence
"kalite acisindan buyuk havayolu $irketlerinin tirnagi dahi olamaz" denmi$ daha oncesinde, yanli$ denmi$.

kac kere bu firma ile uculdu da bu kanaate varildi bilmiyorum ama ben bir kere uctum bu firma ile mecburiyet sebebi ile hic de bir yamuklarini gormedim. tam aksine inanilmaz bir hurmet ile kar$ilandim, hem hostesleri, hem hostlari hem de kaptan pilotlari tarafindan.

oncelikle istanbul’dan bodrum’a kokpitte yolculuk yaptim ki inanilmaz bir deneyimdi benim icin. hele ki en buyuk keyfi fsx’de ucmak olan bir insan icin kokpitte seyahat, aya ilk defa cikan bir astronotun heyecanindan farksiz emin olun. muhte$em bir tecrubeydi benim acimdan.

kokpite beni davet eden pilot once elimi sıktı buyuk bir saygi ile, ardindan oturacagim yeri gosterdi ve kemerimi de kendi elleri ile bagladi. ardindan da ucu$ boyunca ucak ile alakali ve ucu$ ile alakali bilgiler verdi. yazik ki kokpitte video ve fotograf cekimi kesinlikle yasak guvenlik sebebi ile, yoksa bu deneyimi ba$tan sona sizlerle payla$mak isterdim.

yine ayni pilotlar o kadar icten ve samimi insanlar ki, ucu$ bitiminde kapiya kadar bana e$lik edip, ardindan arkamdan seslenip el salladilar. telefon ve mail ali$veri$leri ise cabasi.

ucaklari anadolu jet’te oldugu gibi yine kucuktu. boeing 737 - 800 ile ucu$ yaptik ama eskiden airbus mi vardi sanki? pilot iyi olduktan sonra ikramlari da yerinde olduktan sonra hic sorun te$kil etmedi benim icin. ikramlar superdi, hostesler ve hostlar candi candandi, pilotlar a$mi$ saygili insanlardi.

ilk kez uctum ama bundan sonra kesinlikle ilk tercihim olacaktir thy ye ragmen.
elma sekeriiii
#965736

sun express denilen $irket; pilotlarından her hangi birisi, insanı kokpite davet edince; ve bizatihi kokpitte uçunca "muhte$em havayolu" sıfatını hemen hakeden hava yolu $irketi olup çıkar.

thy’nin tırnağı olamaz; yineliyorum. karde$im geçin bakalım yolcu ekonomi sınıfına... bak bakalım sun express’in kendine ait bir dergisi var mı koltuk cebinde?? ya onu geçtim; dergi okuyacam niyetiyle açıp baktığın cepte türlü yemi$ kabukları ve yapı$tırılmı$ sakız gördün mü görmedin mi? 1 bardak suya bile para talep ediliyor mu edilmiyor mu?

kahretsin yaa, unutmu$um. kokpitte uçmak bir ayrıcalıktır...
independence
ileti$im konusunda inanilmaz bir hiza sahipler. bir konu ile alakali bugun bir mail yollamam gerekti kendilerine, gelen cevap harfiyen $u $ekilde;

elektronik postaniz elimize ulasmistir. konunuz ile ilgili size geri donmemiz is yogunluguyla baglantili olarak 3 haftayi bulabilmektedir. bize hatirlatma maili göndermemenizi rica eder, anlayisiniz için simdiden tesekkur ederiz.

bu bir otomatik mail ve $u anda geldi, oysa ben maili 04:00 sularinda atmi$tim. otomatik mail bile 11 saatte geliyorsa cevain gelecegi surenin tahmini olarak 3 hafta surebilme ihtimali hic $a$irtmadi beni.
independence
31 aralik 2010 tarihinde internet sitelerinden alinan her bilen 49,99 liraymi$ her $ey dahil ama ucu$unuzu en gec 25 ocak 2011 tarihine kadar yapmaniz gerekiyormu$.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol