çapkın erkek

tiryaki
karşı cinsin neler düşündüğünü,neler hissedebileceğini kestirebilen, uyumlu,sezgi gücü kuvvetli,libidosu tavan yapmış erkek tipi.
tiryaki
osman tanburacı kişisinin pek bir güzel deşifre ettiği karakter...

serde çapkınlık var...

serde çapkınlık var demek neyi anlatır?

babadan görme bir gönül eyleme sanatını mı, yoksa dededen kalma nerde sabah orda akşam gezmeyi mı?

erkeğin kanında, kadına olan düşkünlük alyuvarlar gibidir. gözle görülmez ama bedenden de hiç çıkmaz! huy gibidir huy... ne yaparsan yap çapraz bakışı durduramazsın! bayır altından baktı mı, bir kaşı kalktı mı, kokuyu alıp peşinden gitti mi türünün tipik özelliklerini taşıyor demektir. bunlar kadın gördü mü evliya testisi gibi cinsi latifin başucuna dikilir.

pas alsa da almasa da sabırla feth edilmeyi bekleyen kale önünde dolanır durur. ofsayte düşmez, yakaladı mı çatala takar! çapkın erkek arı gibidir, sokar acıtmaz, bakar kaçırtmaz!

şeytan tüyü olanı vardır, kesesi şişik olanı. kadın bile bunu sonradan anlar!

ağızları çok laf yapar, bonkördürler, kraliyet sülalesinden gelmiş gibi naziktirler. sanırsınız onun gibisi yoktur! elinizi tutmadan avuçlarındaki sıcaklığı anlayamazsınız. gözlerinizin içine bakarak sigaranızı yakarken yüreğinizin de aynı anda yandığını hissedersiniz. bunun zamanlamasını onlar çok iyi yapar!

ilk tanışmada lafı da içkiyi de gargara yaparlar, merak uyandırıp kendilerini sır diye saklarlar. giyim kuşamları modeldir. dünyanın gidişi onlardan sorulur, bilmedikleri konuya espriyle ya da hiç duyulmamış bir fıkrayla yaklaşırlar. sanırsınız dünya kültürü başkasını yazmıyor!

çapkınlar iki lafın belini kıracak aperitifleri, bütün yemekleri özel isimleriyle ezbere bilirler. çizgili gömleğe asla ve asla desenli kravat takmazlar, ceketleri ekoseyse mutlaka kravatları tek renk olur. paçalar dubleli, göğüs cebi genellikle mendillidir. çapkın erkeğin dişleri de beyazdır. sık seyahat ederler, sinekkaydı tıraş olurlar, isimleri kolay kolay unutmazlar... kadının kullandığı parfümün adını hatta şişesini bile bilirler. laf arasında geçen adres ve telefon numaralarını anında geniş portöylü ezber hanesine not düşerler. doğum günlerini ve meşk bitse de ara sıra arayıp gönül almayı unutmazlar...

saat kısıtlamaları yoktur. her teklifi büyük bir nezaketle karşılar en olmadık zaman dilimlerini mutlu saatler için peynir ekmek gibi yerler. çoğunca susar, kadının sorunlarını büyük bir ciddiyet ve hoşgörüyle dinlerler. genellikle hak verirler. sanırsınız özgürlüğün böylesi ancak masallarda olur. çapkın erkeğin yanındaki kadın hayatı pembe görür, bir süre sonra kendinden bile şüpheye düşer. bugüne kadar erkekler için bütün düşündüklerini bir anda unutur. işte tam o anı çapkın erkek mükemmel yakalar. sohbet koyulur, bütün yalanlar sonradan duyulur!

çapkın erkek yalancıdır ama kadına güven verir!

çünkü hayatı ve kadını iyi tanır.

eskinin çapkın erkeği bıyık burarken malı götürürmüş!... öyle derler.

ama çapkınlığın da bir raconu vardır.

kimseye zarar vermeyeceksin, karda yürüyüp izini belli etmeyeceksin, kocalı kadına bakmayacaksın, bebeli avrada kol kanat gereceksin, mahallenden uzak gezecek, sırrını kimseye söylemeyeceksin.

kadın ağzı sıkı erkekten hoşlanır.

çapkın erkek geceleri salonlarda gezer, sabah geç kalkar. sevdi mi çabuk unutur. eski sevgilisini bir yerde gördü mü bir adım geri çekilir. öyle ikide bir başkasının gönül ortağına sarkmaz! öyle şimdikiler gibi gün ardına kavuşmadan magazine düşmez!

çapkın erkeğin son yıllarda modelleri çıktı. taş fırın erkeği, maço tip falan gibi... eskiden çapkın erkeğe göğsü kıllı derlerdi. hem kabadayı hem kadına vurgun!

"düş bir göğsü kıllısına da görürsün" dendi mi eyvah ki ne eyvah!...

adam ya iki seksen uzatır, ya uzandığında üzerinde bir ağırlık olduğunu sonradan hissedersin!

çapkın erkek iki tarafı keskin kılıç gibidir.

aslında çapkın erkek tek başına bir hiçtir!

kadın olmasa...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol