türkler 1 milyon ermeni ve 30 bin kürt öldürdü

0 /
ya basta viva zapatista
bir iddia olmakla beraber ’’az bile yapmışlar’’ ya da ’’kalanınızı da biz yok etcez’’ tarzındaki ifadeler suç unsuru taşımakla beraber akla mantığa da uygun değildir.insanlar ermeni soykırımı var ya da yok diyebilir, bu kendi bilecekleri bir husustur;ancak iç savaş sırasında türk ve kürt kökenli türkiyeliler ölmüş, ermeni nüfusunun çok çok büyük bir bölümü de soykırımı kabul edin ya da etmeyin kaybolmuştur ve türkiye topraklarından yokolmuştur.o nedenle milliyetçi düşüncelere aynı şekilde cevap vermek insanlığı ileri götüremeyecektir.
maliyeci
1 milyon ermeniyi öldüren bir millet senin gibi bir lavuğun hala nasıl nefes almasına izin veriyor insan bir kendisine sorar.yazık sadece yazık.
axin ciwan
ülkem denilen yeri bir dolaşmakta fayda var.ülkenizin biraz doğusuna gidin bakın biraz orayı yaşayın. biraz insanlarıyla konuşun bakalım neler anlatıyorlar.oturduğunuz yerden basından duyduklarınızlar çok güzel ve boş laf karmaşası içerisine girmişsiniz.hele bir gidin kim öldürülmüş kim öldürülürüyor.dedelerimiz bize başka şeyler anlattı
bgat
yalanın ta kendisi olan cümle.

türkler hiçbir zaman beraber yaşadıkları halklara katliamlar yapmamıştır. günün şartlarının gereği bazı yaptırımlar uygulandığı açıkça ortadadır. ama bunu saptırarak, türkler üzerinde bir baskı oluşturulmak istenmesi de kasıtlı, bilinçsiz kimselerin yapacağı iştir. kaldı ki o zamanın osmanlı toprakları geniş bir mozaiğin bünyesinde rahatça yaşadığı bir imparatorluktu. burada bir vefasızlık varsa karşılıklı yaşatılmıştır.

hani efendim, belgeler nerede? kimi çevrelerin ateşli konuşmalaruyla gaza gelen genç arkadaşlara, yaşadıkları toprakların kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum. zira bu ülke hepimizin ve karalamaya çalışmak kimsenin çıkarına değildir. bu yüzden bok atmak yerine yüceltmeye çalışınız.
rhapsody
bu ülkeyi huzursuz edebilmek için daha bakalım nasıl saçmalıklarla dolu seyler söylenecek,insanlar bakalım bu arayış içerisinde nelere inanacak,kafaları karıştırmak,ortalıgı karştırmak için ortaya atılabilecek boş hem de bomboş içerikli söz öbegidir kanımca...
fikriminincegulu
bu konu hakkında belgelerden söz edenler gidin firatin kenarinda yasamis köylülere sorun özellikle yaslilara genclerde olabilir ermeni kadinlarini alip, erkeklerini süngüyle öldürülmesini bir cirpida anlatilsin buyrun meydan sizindir. binlerce yillik tarihi olan halk nerede şimdi hepsi mi sürüldü yoksa söylendiginden daha fazlasi firati kan rengine mi cevirmisler? belki dünya baskisi olmasaydi türk devletide kabul edebilirdi ama bunu suistimal edenler var bu da gercektir. yanliz böyle bir toplu katliamlar gerceklestirilmistir. kanli tarihle yüzlesmekten korkulmamali halklarla barışık yaşamak için..
chavez
bir seminerde emekli bir büyükelçiden dinlediğim kadarıyla, tehcirde ölen ermeni sayısı nüfus sayımları karşılaştırıldığında 600.000 ila 900.000 arasında değişen rakamlarla ifade edilebilirmiş. fakat uluslararası kanunlara göre soykırım sayılabilmesi için rakamın 1.500.000 olması gerekirmiş.
kürtlerle ilgili rakamlara gelince...
orhan pamuk halt etmiş
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol