otobüste karşılaşilan kiza carpilmak

devedikeni
okula gitmek için binilen otobüste, dörtlü koltuklardan birine oturmanın arkasından karşısına gelip oturan kıza feci şekilde tutulma durumudur. yolculuk sırasında konunun vehameti yeterince anlaşılamamakla birlikte kız otobüsten indikten sonra tokat kişinin yüzüne çarpar. akabinde bir daha o kızı görme isteği ile yanıp tutuşan bünye köpeğin işediği yere bir daha gidip işemesi gibi gördüğü kızı yeniden görmek için aynı otobüs hattının aynı gün ve saatteki seferine ve hatta aynı şoförün sürdüğü otobüse denk gelmek için her gün uğraşır. fakat gelmez. ve göz kızın bindiği durakta kalır her oradan geçişte.
parabola
gelir yaniniza oturur o guzeller guzeli. omuzlar birbirine degdikce kalp atisi hizlanir, sanki ruh ikizini bulmus sanirsiniz birden. muavin nikah memuru gibi gorunur gozunuze. birden cok yakisikli, parfumu otobusu saran uzun boylu genc biri biner otobuse. kiz onu kesmeye baslar siz olmeye. cocuk indikten sonra size tekrar geri donmus sanarsiniz ve kendi kendinize trip yaparsiniz. saati sorarak gonlunuzu almis olur guzeller guzeli. siz onunla evlenmek, cocuk yapmak, hayatinizin geri kalan kismini birlikte gecirmek istersiniz, o ise durakta inmek ister. iner gider..
my son is father
babamdır..

adamın canı kırk yılda bir çay bahçesine gidip tavla oynamak ister bana da moda ’ya gitmeyi teklif eder..
öss ’ye daha rahat çalışabilmek için dün akşam benden ayrılmış seda yüzünden çekilen can sıkıntısı hala yürek sızlatırken, bir de babayla moda ’ya gidilip tavla oynanmak istemez..
ammavelakin 2 gün öncesi akla geliverir: seda ’yı gezdirmek için kaçırılan arabayla kaza yapılması bir de babanın arabayı gerçekten çalındı sanmasıyla sokağa fırlarken ayağını burkması.. mecburen babanın teklifi kabul edilir, ayagı ne kadar ağrısada taksiye binmeyi kabul etmez baba, otobüs ’e bineriz bizde.. otobus tıklım tıklımdır, birden babanın yanında bir kız göze çarpar lakin aramıza çoktan iki kişi girmiştir.. kızda bindikten sonra ki ilk durakta iner o sırada babaının dügmesi açılmıs ceketi farkedilir, babaya cüzdanına sahip çıkması tembihlenir kaş gözle.. babada biz kaçın kurasıyız der gibi bir göz kırpar eli ceketinin iç cebindeyken.. lakin o göz kırpmayla sırıtma hali birden telaşa dönüverir ardından şöföre durması söylenir ancak kız coktan ucmustur,,, evet babam otubste karsılaştığı kız tarafında carpılmıştır.. nasıl anlamazsın dediğimde ise burkulan ayagına dayanan herifi söyler bana.. adam babamın ayagına dayanınca sıcaklık yapmış ağrı magrıda kalmayınca mayışmış bizimkisi.. tam otobusten inerken omuzun çarptığı kızdan özür dilemek için dönülür sedayla ve yanında ki hıyarla karşılaşılır..
tesadüfler yumağı olmuş hayat taşhak geçmiştir o gün bizimle,, içten bir ses bağırır ibo ’nun istanbula ayak bastığı ilk gün gibi; hayat ya sen beni ya ben seni...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol