floyd rose

floydian
tadı süperdir ama akord etmesi işkencedir bu sistemi. eşik fazla hassas olduğu için siz bir teli akord ederken önceden akord ettiğiniz teller gevşer uğraştırır. ama akordu tamamlayıp üst tarafı da kilitledikten sonra sizden iyisi yoktur.
ohannessenpetersburgerking
önemli olan floyd roseun hangi amaca hizmet edecegidir! yayların sayısı bunu etkilediği gibi yayların esneklik katsayılarıda önemlidir!
fazla yay kullanımı yada esneklik kat sayısı fazla olan yaylar tercih edildiğinde haliyle vibrato sistemi(floyd rose) hassasiyeti az şekilde çalışır, daha doğrusu vibrasyonu alabilmek için biraz daha fazla güç kullanmak gerekir.
yay sayısının az olması veya yayların kolpa olması demek max. hassasiyettir. kolu elinize aldığınızda mekanizmada gerilme az oldugundan ileri geri kayma çok daha fazla olur. dolayısıyla çok fazla vibrasyon alınmasiyla sonuclanir.

olay aslında kişisel tercihten başka bişey değildir.gitarin arkasinda bulunan yayların fazla veya az olmasının dezavantajları çok fazladır.
en önemlileri

yaylar azsa veya esneklik katsayıları düşükse
- vibrasyon sırasında gerilme veya boşalma çok fazla oldugundan diğer tellerin sesi çok düşer!
- teller vibrato olayına girdiğinde aşırı gerildiği için suratında patlama ihtimali baya bi artar. (sahnede başına geldiğini düşün)
- yayların kolpa olması tellerin kendi gerginliği sebebiyle vibrato sistemini boşaltır! tam verimlilik alamazsın!
- akort yaparken deli olursun. bi teli ayarldığında diğer teller bozulur(tunerda farkedebilirsin)

yaylar çoksa veya esneklikleri fazlaysa:
- evvela floyd rose un ganimetlerinden faydalanamazsın
- vibrato kolunu kullanımına gerek bırakmayan; sağ elin kenarıyla çok çok hızlı bir şekilde yapılan vibrasyonu yapamazsın
- floyd rose un üzerine bindiği 2 adet destek vidasının çok çabuk bir şekilde aşınmasını sağlar ve tr’de yapabilecek bir luthier bulana kadar zaman kaybedersin.
- akort yaparken deli olursun. bi teli ayarldığında diğer teller bozulur(tunerda farkedebilirsin)
ve daha aklıma gelmeyen bi sürü şey...

neyi nasıl istediğine karar verene kadar iki ucu bok bişey gibi görünür. işin mantığını anlayana kadar aldırdığına pişman bile edebilir.ama olayı kavradıktan sonra bütün zahmetlerine değdiğini anlarsın..
bu sisteme sahip gitari olanlar toplamda ortalama 50 saat calmadan sonra entonasyon ayarı yaptırmanizi/yapmanizi tavsiye ederim.
max
en çok beğendiğim vibrato sistemidir. jackson a son derece yakışır.adeta gitarı tamamlar ama akord etme işlemini tam anlamıyla bir kabusa dönüştürür o ayrı...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol