hatalı bkz doldurma servisi

devedikeni
her boş bkz nin hatalı bkz olmadığı varsayımı için öncelikle hatalı ve boş bkz nin tanımı yapılmalıdır. boş bkz üzerine tıklandığı vakit içinde hiçbir entrye rastlanılamayan başlıklara ait bkz lerdir. fakat hatali bkz ise bir cümle içerisinde yazılan entryi desteklemek, çeşitlendirmek veya ek bilgiler ile konuyu derinleştirmek için kullanılan bkz lerdir. yani her boş bkz, hatalı bir bkz değildir. örnek vermek gerekirse;

başlık: ılgaz dağı
entry: ılgaz dağı kastamonu ile çankırı arasında bir dağdır.

bu örnekte bkz olarak verilmiş kastamonu kelimesine tıklandığında herhangi bir açıklama açılmıyor ise bu bir hatalı bkz dir.

fakat;

başlık: abaza kızlar
entry: (bkz: hani nerede)

burada hani nerede ye verilen bkz ın altında bir entry olması beklenemez, bir entry olmasına da faydalı bilgi çerçevesinde gerek de yoktur. sadece espri amacı ile yazılmış bir cümlenin gözlemsel olarak sözlük formatına uygun olması için düz bir şekilde yazılmayıp bkz altına alınması neticesinde ortaya çıkan bir durumdur.

bu noktadan sonra hatalı bkz doldurma servisinin görevi daha net belli olmaktadır. sözlük için çok ulvi bir göreve sahip olan, sözlüğün bilgi kalitesini arttırmaki bkz ler ile bilgiye daha kolay ulaşmak için çok takdir edilesi servistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol