dini eleştirmenin mantığı

darkofdirt
din inançsa onu eleştirmek sadece önyargıdır,bir baska acıdan inançta önyargı..cıkmaz bir yol saygı gerektiriyor.burda eleştirilen ve bu cümleye karsı olan arguman ise dinin siyaset rantına dönmesidir.70 lerdeki necmettin erbakan’ın bizim kadınlarımız böyle giyincek ve böyle davrancak sözleridir.ki zaten ondan sonra bazı seyler problem olur oldu ve eleştirilerin rengi ve anlamı değişti...
msscat
islam dini için ise kuran’ı okuyup, anlayıp sonra eleştirilecek bir şey bulunup eleştirilince mümkün oluyor herhalde diye düşünülen vaka.
yesil
inanmaya doğru giden sağlam adımlardan biridir.allah’a inanan insanın mantığıdır.kalbiyle beyni arasında bir yol varsa,akıllı,zeki ve mantıklıysa sonunda kesin inanır.
tigris
din insanın iç dünyasındadır . kim kimin içini görür? dini eleştirerek görmediği bişeyi eleştiren mantıktır.
otuzbirsubat
dini eleştirmek her insan evladının yapacağı iş değildir. üstelik ben herşeyi kurcalarım ’kime ne ’ diyen mantığın yapamayacağı işlerden biridir. önce araştırılır iyice öğrenilir kafaya sokulduktan sonra ister eleştirirsin ister bağnazlık yaparsın o zaman dersin ’kime ne’.
muque
her yiğidin harcı olmayan mantık.eleştireyim derken yermek adına söylemlerde bulunan dengesizlerin paravan mantığı diğer bir bakıma.bilmeden konuşan boş insanların asla va asla yapmaması gereken eylem.bilen,okuyan biri varsa çıksın yapsın...
djemba djemba
dine eleştirisel yaklaşabilmek için tamamıyla konunun hakimi olmak gerekir. yeterli donanıma sahip olmayan kişilerin yapacağı eleştiri abestiiştigalden başka birşey deildir. türkiye’de yapılan eleştiri genel olarak dine deil dinin siyasileştirilmesinedir ki bu bir bakıma doğru bir yaklaşımdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol