aşık olduğunu belli etmemek

0 /
ithilquessir
gercek bir ask kavrami icinde imkansiz olan duygularini gizleme temeline dayali davranislar butunu. oysaki askin ozunde olan delilik zaten sadece asik olunan kisiye degil dunyanin kalanina da en andaval halimizle bunu belli edicegimiz bir sarhoslugu icerir.

serefinize.
xerxes
aslında aşık olduğunu belli etmemek diye bir şey yoktur. tam tersi aşık olduğunu zannetmek vardır. anlık bir olaydır bu. bir anlık bir kıvılcımdan ortaya çıkar. zamanla aşık olduğunu zannettiğin kişinin ne menem bir şey olduğu ortaya çıkar ve aşık olduğunu sanırsın ama yanılırsın.

aşık olduğunu belli etmemek hadisesi de komik bir hadisedir bana göre. insan aşık olmuşsa, kalbi aşık olduğu için çarpıyorsa niye bunu belli etmesin ki? eğer odasına kapanıyorsa, olur olmadık şeylere gülüyorsa, yüzünden gülümseme eksik olmuyorsa, niye aşık olduğunu belli etmesin ki...

alos
kendine güven eksikliği ya da aşık olunan kişiyle bir ilişkinin imkansız olduğu aşklarda içten içe yaşanan aşkın, belli edilmemesi durumu.(bkz: platonik aşk)
tigris
aşık olduğunu anlayıp-kendin içinde bile bu haline inanamaz duruma geldiğinde-karşındaki insanla göz göze geldiğinde ne diyeceğini şaşırıp kalbindekileri gözardı etme durumu.
muque
başaranları gördüğüm fakat şahsım tarafından becerilemeyecek durum.bir insan ;
ellerinin titremesine,
gözlerini alamamaya,
karnına feci bir heyecan ağrısı saplanmasına,
umud etmeye,özlemeye,sesine acıkmaya...
karşı çıkabilecek kadar aşmışsa buyursun yapsın...
djemba djemba
insanevladını insaklıktan uzaklaştıran yapılması durumunda bünyenin yeter ulan iliğimi kuruttun demesine yolaçacak vahim ve hakketten acınası durum.
alchoburn
sevgi denen duygunun karşısına gelen bazı insanlarda göt kalkması yaptığını tespit eden bireyin takındığı durum.
bulut
deliliktir zannımca.insan her zaman bazı özel duygulara erişemiyor.misal hergün aşık olmuyoruz.olmuşken neden susarız ki neden haykırmayız?
fastjunkie
genelde ilkokul ve ortaokulda her insanın yaptığı garip güzel bir duyguyla birlikte bir türlü aşık olunan insana açılamama durumu.
su hayat bitsede gitsek
tecrübe ile sabit olan olaylar neticesinde kisinin karsı tarafa olan temkinidir.mesela cok kişi bunun kotu birsey oldugunu soyler ama kimse duygularını hemen acmaz,yani senden hoslandım veya herhangi bir sekilde ilgisi nasıl belli ediyor ise bunu yapmaz.asık oldugunu belli etmemek kişisel mesafenın oldugunun da kanıtıdır.ama en temel de belli olması ile yasanacak dalga gecilme,zayıf kişilikli olarak algınlanma,kolay insan,kasar v.b.sıfatlar ile anılmaya,bu sekilde anlasılmaya maruz kalmamak icinde yapılabilen bir eylemdir.ayrıca sosyal hayatta dıs cevrelerin(arkadas ortamında) gozune gozune(tikkyler,canım,cicim askısı,pofuduk sekerim v.b.gerizekalı insan hitaplarını hatırlayınız)sokulan biz asıgız cok mutluyuz tavrını sergıleyen insanlar ile aynı kefeye konulmamak icin yapılan eylem.ayrıca;
(bkz: pavlov deneyi)
(bkz: asık olmaktan korkmak)
(bkz: korkmak)
(bkz: korku).
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol