çorlu

wasowsky
soz konusu ilcenin bu kadar gelismis olmasının sebebi tam bir sanayi cenneti olmasındandır... ozellikle tekstilin kudusu konumundadır. tum anadoludan aldıgı goc sayesinde sokakta gercek corlulu gormeniz artık zorlasmıs durumdadır... sehrin zaten varolan konut sıkıntısı aldıgı goclerden sonra artık katlanılamaz hal almıs ve ev kiraları ucuk seviyelere cıkmıstır...
ayrıca sehrin kısları dogudaki illerimizi aratmayacak kadar sert gecmektedir... gecen yıl sehirde soguktan fabrikalar bile iki gun tatil edilmistir. yerli halk gecimini oraya mecburiyetten calısmaya gelen insanların sırtından saglamaktadır... istanbulla arası yaklasık 1-2 saattir...
cocabora
yakın zamanda alınan karara göre il olabilecekmiş çorlu da.gerekliydi aslında,trakyanın en büyük yerleşim yeridir ancak şu sıralar çok fazla göç almaktadır,artık trakya kokmaktadır bana çorlu,özünü yitirmeye başlamıştır.
herkonudaitinaileahkamkesebilenadam
bundan böyle asla il olamayacak,trakya'da istanbul dışında nüfusu en kalabalık olan,çevre kirliliğinde çerkezköyle zirveye koşan,emlak fiyatlarının her yıl fırlaya fırlaya fırlaya mülk sahiplerini bile şaşırttığı ilçe.
hani eski köy evlerinde bahçede hela vardır ya
istanbul'un iki arka bahçe helasından biri de çorludur.
ne kadar kirli sanayi varsa bir kısmı izmit'te,diğer kısmı çorlu ve civarında.
manasiz
son zamanlarda hızlı bir şekilde büyüyüp sürekli göç alan sanayi ilçesi. İstanbul'dan kaçıp rahat bir hayat sürmek için alternatif bir ilçe.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol