bold pilot

isimsiz kahraman
1996 yılı gazi koşusunun halis karataşla kazanan, özdemir atmanın sahibi olduğu süper safkan. at yarışına merak sarmış bütün gençlerin ilahıydı bold pilot. helede halis karataşla koştumu hep banko yazılırdı vede hiçde üzmezdi tahmincisini.
isimsiz kahraman
o dönem bir çok taksicinin ve ayriyetten at yarışı tutkunlarının arabalarının bir köşesinde muhakkak bold pilot yazardı. benimde 1984 model bir murat 131 kartalım vardı. arka cama kocaman bold pilot yazdırmıştım. o at bir efsaneydi bir daha onun gibisi gelmez.
yavuzhan
öyle bir at duşnunki her yarış önde çıkıyor ve 2 boy farkla önde gidiyordu,son beş yarışı 11111 şeklinde 2.liğe hiç bir zaman yer vermiyor öyle bir asil ingilizdi bold pilot rüzgar gibi geldi ve geçti
pipisik
ne attı be!

tjk tv’de 1996’da kazandığı gazi koşunu’nu izledim gene. daha son virajdayken halis tutuyor böyle dizginlerinden, o kafasını sağa sola kıvırıyor "bırak be halis, bırak da koşayım" diyor. son düzlüğe girince dayanamıyor halis, salıyor bold pilot’ı kendi haline. diğerleri başka bold pilot başka koşuyor.

böyle özgüvenli, bu kadar güvenilir, karakterli at sayılıydı türk yarışçılığında.

http://tinyurl.com/6l5hvgh (youtube)
john maynard keynes
bugun rahmetli olmustur. sevenleri olarak kendisini her zaman o asil durusuyla, enternasyoneldeki performansiyla, 1996'dan beri kirilamayan rekoruyla hatirlayacagiz. daha gecen ay arkadaslarla muhabbetini yapmistik. cocukluguma dair bir sey daha gitti bu diyardan. gule gule sampiyon, cennette ozgurce kosasin.

not: umarim halis karatas'i epey bir sure daha beklersin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol