ekho

angelus
ormanlarda, dağlarda dolaşan yankı perisi. her yerde yanlızlığı arıyor insanlardan ve tanrılardan kaçıyordu. aşkına karşılık vermediği için pan çobanları ona karşı kışkırttı. ve çobanlar ekho’yu parçalayıp, parçalarını her tarafına attılar.
my son is father
schizophrenia’nın katatonia tipini tanımlayan tipik arazdan üç tanesi var ki, yankıyı simgeleyen bir nympha’dan, ekho’dan isimlerini alır: ekhomimia, ehhopraxia, ekholalia. her üçünde de bir ekho, bir yankının sadakati ile, hastaya yapılan bir mimik, bir hareket veya söylenen bir söz veya kelime hasta tarafından tekrarlanır.

zeus’un karısı hera kocasının nympha’lardan biri ile kendisini aldattığını öğrenmiş. ne var ki, kocasını elinden alanın hangi nympha olduğunu bilemediği için bunu anlamak gayesi ile bir gün nympha’ların hep beraber oturdukları korulara inmiş. kötü-kıskanç-cadaloz hera’yı görünce, nympha’ların her biri bir tarafa kaçışmış. aralarından yalnız ekho kaçmamış. hera da zeus’un kendisini aldattığını nympha’nın ekho olduğunu zannederek, onu bundan böyle konuşamama, ancak başkalarının söyledikleri sözün son kelime veya hecesini tekrarlama cezası ile cezalandırılmış

copy paste yapılan yer :
http://www.psikiyatrikulubu.gazi.edu.tr/p01-8.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol