allegro

carpediem
istanbul film festivali dahilinde izlenebilinecek film.
2004 festivalinin en gözde keşifleri arasında yer alan reconstruction / yeniden sev beni’nin danimarkalı genç yönetmeni christoffer boe, ikinci uzun metrajlı filminde geçmişi ve yeteneği çalınan bir piyanistin öyküsünü anlatıyor. müzikte doruğa ulaşma adına duygularını arka plana atan piyanistimiz, bu açmazdan çıkabileceği fırsatı da değerlendirmekte zorlanıyor ve aşka da direniyor. geçmişinin izini sürmek için kopenhag’a dönen kahramanımız, andrey tarkovski’nin stalker’ını anımsatan "zone" adındaki bir gece kulübünde doğaüstü bir güçle mühürlenen kayıp anılarını arıyor. öykünün gelişimi itibariyle yine tarkovski’nin anıların yansımasını yaşatan gezegeni "solaris"i de hatırlatan film, temelde bir kayıp aşk öyküsü. görüntü, kurgu ve nihayetinde atmosferiyle, sinema anlatımı olarak yeniden sev beni’nin izlerini süren film, yine mesafeli bir bakışla yansıyan romantik melankolisiyle meraklısını bekliyor. – esin küçüktepepınar

emek sinemasında 8 nisan cumartesi saat 19:00’da ve atlas sinemasında 9 nisan pazar saat 11:00’de gösterilecek. emek sinemasındaki gösterim yönetmenin katılımıyla gerçekleşecek.
indepencende
hayatın hayal kırıklıklarını unutmak için müziğe sığınan bir piyanisti anlatan film. güzel başlıyor, güzel bitiyor, ortalar biraz kopuyor ama, olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol