2050

firambogaz
türkiye nüfusunun 98 milyona çıkmasinin ve emeklilik yaşinin 85 olmasinin beklendiği yil.
fransa: aşırı sıcak nedeniyle pek çok nükleer enerji santralı, soğutma sistemi için gerekli suyun kıtlığı nedeniyle yaz boyunca devreden çıkarılacak. belli bölgelerde somon balığı popülasyonu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

ingiltere: kış aylarında ılık havaların ardından şiddetli yağmur ve seller gelecek. her üç yılda bir yaz aylarında kuraklık yaşanacak. tarımda , üzüm ve soya fasulyesi gibi yeni ürünlere yönelinecek. ispanya: orta ve güney bölgeler neredeyse çölleşecek. meyve ve sebze üretimi duracak.

italya: kuzey bölgelerde sık sık şiddetli seller yaşanırken başta sicilya olmak üzere, güney bölgelerde kuraklık yaşanacak.

yunanistan: sıcak ve bunaltıcı yaz ayları turizme darbe vuracak. su sıkıntısı yaşanacak. orman yangınlarında artış görülecek.

akdeniz: deniz seviyesi yarım metre yükselecek. kuşların yaşam alanı tahrip olacak. deniz türleri ölecek.

alpler: yüksek yerlerdeki bitkiler ölecek. buzullar ve buz tutmuş göller eriyerek bazı zirvelerin çökmesine yol açacak. pek çok bölgede kayak yapmak imkansız hale gelecek.

kuzey avrupa: kışlar daha ılık geçecek. tundralar yok olarak yerlerini hızla çoğalan çam ve benzeri ağaçlara bırakacak.

kuzey afrika: kuraklık ve açlık daha da büyüyecek. binlerce ’iklim göçmeni’ avrupa’ya kaçacak.
www.hurriyetim.com.tr
cocabora
aslında pek çok şey değişecek,şu an burada entry girenlerin torunları bile olacak.ne günlerdi onlar bile diyecekler.kimisi ise hala yazmaya devam edicek belki....cumhuriyetin 127. yılı kulanacak...ab’ye girmiş olucaz.başbakanımız değişecek.muhatemelen arada bir darbe olur,hangi yıl bilmem.
4 büyüklerin yakası yıldızlardan oluşacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol