edith piaf

xerxes
kaldırım serçesi. muhteşem ses, muhteşem yorum. fransızların en büyük ses sanatçılarından biri. 1963 yılında ölmüştür. en bilinen şarkısı için:

(bkz: milord)
tyche
müzik eleştirmenlerine göre ne me quitta pas / beni bırakma adlı fransızca şarkıyı en iyi söyleyen iki kişiden biri. diğeri nina simone.
376
muhteşem ses nedir ? sorusuna. piaf tır cevabı sanırım uygun düşer. hayat tarzı ve şarkıları ile insanı bir hoş eden efsane.
aycan
6 yaşında ölen oğlunun cenazesini kaldırmak için birlikte olmayı kabul ettiği adam’a bir otel odasında ağlayarak anlattığı öyküsü ve adamın buna hüzünlenip cenaze masraflarını karşılaması edith piaf için tam bir dönüm noktasıdır...

hayat hikayesinin okunması şiddetle tavsiye edilen muthiş ses.
forlindon
postmodern takılıp miamilerde yazlıklarında tekila yudumlayan sanatçı bozuntusu olan birçok ziyan insanın bırakın yanına,bulunduğu ortama bile gelemeyeceği,aslolanın şöhret, para ve bunun gibi şeylerin olmadığını bizlere anlatmaya çalışan,bir dönemin kraliçesi olmuş ama hayatı dramatik sahnelerle dolu olan fransanın dünyaya armağanı bir insan...
sarhosatlarzamani
pazar kahvaltılarımın eşlikçilerinden biri. anlamasınız da dokunur içinizde bir yerlere. işte o şarkıların çevirilerini bulup okuduğunuzda, anlarsınız müziğin dili ve ülkesi olmadığını. bir de hayat hikayesi anlatılan filmde marcel diye haykırışları vardır ki, unutulmaz.
nys
gecenin ilerleyen saatlerinde sigaranızı yakıp hoparlörünüzün sesini açmanıza sebep olan kadındır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol