nazan bekiroğlu

firambogaz
1957’de trabzon’da doğdu. ilk ve orta tahsilini aynı kentte yaptıktan sonra atatürk üniversitesi edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı bölümü’nü bitirdi (1979). dört yıl lise öğretmenliği yaptı. karadeniz teknik üniversitesi fatih eğitim fakültesi türk dili ve edebiyatı eğitimi bölümü’ne öğretim görevlisi olarak girdi (1985). orhan okay yönetiminde sürdürdüğü halide edib adıvar’ın romanlarının teknik açıdan tahlili konulu doktorasını tamamladı (1987). aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. şair nigâr hanım konulu çalışmasıyla doçent oldu (1995). 1998’den itibaren aynı fakültede açılan türkçe eğitimi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan nazan bekiroğlu 4 mayıs 2001’de profesör oldu. çeşitli dergilerde çok sayıda bilimsel makale, deneme ve öyküsü yayınlandı.
kişisel internet sitesi: www.nazanbekiroglu.net
eserleri

öykü:
nun masalları (dergâh yayınları 1997)

roman:
isimle ateş arasında (timaş yayınları 2002)

inceleme-deneme:
şair nigâr hanım (inceleme; iletişim yayınları 1998)
halide edib adıvar (inceleme; şule yayınları 1999)
mor mürekkep (deneme; iyiadam yayınları 1999)
yusuf ile züleyha (şark mesnevîsi, timaş yayınları 2000)
mavi lâle (deneme, iyiadam yayınları 2001)
cümle kapısı (deneme, timaş yayınları 2003)
http://www.edebiyatturk.net/
tokalon
trabzon da bir eski konakta büyümüş, aynı anda hem merhametli hem delip geçici olmayı başarabilen, aynı zamanda çok da güzel resim yapan, çağdaş türk edebiyatının güzide sanat magazincilerinin ısrarla ıska geçtiği,iki kız annesi bir ’kadın’dır ve yazar.
yaslibirkisarehindussedegunler
yusuf ile züleyha’da "seni sevdiysem; hatıram olduğundandır. bilmediğim bir şeyi hatırlamam zor, unuttuğum bir şeyi hatırlamamsa kolaydır benim. beni hatırla. duy sesimi, yıka içimi. yangınıma razıyım, razıyım ateşten bahçelerden geçmeye. razıyım ateşten bahçelerin içimden geçmesine ama duy sesimi ya da duyur sesini, ama bir boşluğun bilinmezliğinde yitirme beni." diyen yazar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol