sürekli fazla çalışma

lady rosenred
yürütülen asıl işin düzenli bir şekilde görülebilmesi için, hazırlama-tamamlama ve temizleme işlerinin,asıl işçiler tarafından iş saatlerinden önce veya sonra ve günlük olağan iş sürelerine ek olarak yapılmasıdır.
elbereth
yargıtay’a göre bir kimsenin sürekli fazla çalışma yapması hayatın olağan akışına aykırıdır. bu sebeple, iş davalarında hesaplanan fazla mesai ücretleri üzerinden hakimin %40’a kadar takdiri indirim hakkı vardır.

hakim bu hakkını kullanırken karar gerekçesine " çalışma hayatı boyunca sürekli fazla mesai yapmak hayatın olağan akışına aykırı olduğundan, çalışanın zaman zaman izinli ya da raporlu olabileceği, fazla mesai çalışmasına katılmamış olabileceği göz önüne alınarak fazla mesai ücretinden %40 oranında takdiri indirim yapılmıştır." yazar.

ayrıca yine yargıtay’a göre bir kimsenin günlük 3 saatin üzerinde fazla mesai yapabilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır, bu sebeple 24 saat usulü çalışılan iş yerlerinde dahi fiili çalışma saatleri üzerinden değil, gündüz çalışmalarında maksimum 3 saat fazla mesai üzerinden, gece çalışmalarında 7,5 saati geçen çalışmalar üzerinden fazla mesai ücreti hesaplaması yapılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol