steve francis

schenardi
new york knicks de manyak larry brown un koçluğunda ve topu en az kendisi kadar elinde isteyen stephon marbury ile birlikte ne yapacağı merakla beklenen oyuncu. klasik new york yönetimi anlayışına göre alınabilecek isim yapmış kim varsa alınmaya çalışılır. gelecek adamın takıma ne verebileceği düşünülmez. bu mantıkla francis de kendini new york forması altında bulmuştur ve francis geldiğinden beri new york un maç kazandığı da yoktur. zaten oyunculara en fazla para ödeyen takımla ligin dibindeki takımın aynı takım olmasının sebebi, diğerlerinin de steve francis takıma niye geldiyse o sebepten gelmiş olmasıdır. houston rockets da düzenli olarak all-star olabilme potansiyeline gelmiş bir adamın bugün yalnızca bir sorun olarak dile getirilmesi, buna box-score larda gözüken rakamların bile engel olamamamasıysa üzüntü verici bir durumdur.
emir
basketbol olarak çok başarılı ama kişilik olarak çok seviyesiz ve saygısız bir nba oyuncusu. öyle ki: bir nba maçı sırasın da francis ceza alır ve saha kenarına alınır. bir oyuncunun oyundan çıkarıldıktan sonra takımının yanında oturması etikken bu arkadaşımız tribünde bir hatunla konuşmaya başlar. nba de bir takımda tutunamamasının sebebi kötü oyunu deil zayıf kişiliğidir.
sepulturk
gittiği takımı bok eden, takımı kaos ortamına sokan bir oyuncudur. en büyük örneği geçen sene orlando magic’te yaşanmıştır. bu adam magic’i birbirine katmıştır ve takım iyice diplere doğru sürüklenmekteydi. fakat daha sonra takım yönetimi sırf bunu göndermek için bir kaç fasulyeden oyuncu karşılığında knicks’e göndermiştir. ve seozn sonunda orlando play off potasına girmiştir bu olmadan. öyle nalet bir adamdır.
sepulturk
doğduğu takım olan houston rockets’a 6 milyon dolarlığına 2 yıllık sözleşme yaparak geri dönen all star’dır. kontrat değerinin ne kadar düştüğüne bakılınca ne kadar büyük bir form düşüklüğü içinde olduğu görülebilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol