cep telefonu faturasınin rulo seklinde gelmesi

darklord
yüksek fatura ödeyen müşterilerine gsm operatörlerinin son hizmeti. böylece daha faturayı açmadan size bu ayki fatura götünüze girdi, geçmiş olsun msj ı verir.
firambogaz
aşağıda yazdığım olay bildirgeç org’dan alınmıştır:

cep telefonunu son derece dikkatli kullanmaya çalışırız. hatta faturalı hattın sınırsız imkanları bizi şımartmasın diye kontorlü hat tercih ederiz.

ben de kendimi kontrollü biri olarak adleder ayda yaklaşık 60ytl fatura ödeyerek güllük gülistanlık geçinir giderdim.

turkcell ile yakınlığım, turkcell’in kuruluşuyla aynı zamanlara denk geliyor. yani kendisine türkcell dediğimiz turkcell’in bu günlere gelmesindeki kilometre taşlarında az emeğim yok.

daha sonra 2000 yılında düzenledikleri turkcell webwizz 2000 web tasarım yarışmasında en iyi flash uygulama ödülüne layık görüldüm. turkcell’in tüm büyükleri ile el sıkıştım fotoğraflarımız çekildi.

geçen eylül ayında yurt dışında yaşayan kardeşimin düğününe 7 mahalle şeklinde gittik. her türlü hazırlık türkiye’den tamamlandı, hatlarımız yurt dışında çalışsın diye gereken ayarlamalar yapıldı. yurt dışına yakın çevremden örnek vererek anlatayım 4 adet turkcell faturalı hat, 1 adet turkcell kontörlü hat ile çıktık. annem, babam, teyzem ve ben faturalı kardeşimin yakın arkadaşlarından biri de kontorlu hat.

annem bizden 15 gün önce amerika’ya gitti. kardeşimin düğün hazırlıklarına yardım etti. devamlı türkiye’ye telefon açarak aman oğlum şu eksik, bu eksik şeklinde telefonda görüştük. biz de amerika’ya gittiğimizden itibaren 7 sülale orada olduğumuz için telefon ile pek bir işimiz olmuyordu. lakin turkcell’den devamlı mesajlar geliyor "gprs wap mms ayarlarınız şudur budur" şeklinde tabii orada hızı tarif edilmez bir internet olduğu için wap’ı gprs’i külahıma anlat diyor insan ve ihtiyaç duymuyor.

toplam amerikada kalınan süre şu şekilde;
annem: 25 gün
babam: 7 gün
teyzem: 10 gün
arkadaş: 10 gün
ben: 10 gün

teyzem her gün izmir’deki kocası ile kardeşimin arkadaşı her gün ailesi ile, ben kimi günler günde iki kere ama genel olarak iki günde bir telefonda 1,2 dk’lık konuştum. babam işleri için aynı şekilde arada bir konuştu. annemin konuştuğu sürenin haddi hesabı yok.

şimdi faturalara gelelim:
annem: 350ytl
babam: 300ytl
teyze: 290tyl
ben: 1000ytl
arkadaş: 300kontör

turkcell, konuya hiç bir açıklama getirmedi, mümkün olan her türlü kaçışı yaptı. detaylı döküm istiyorum isteklerimi, tabii efendim bize faks numaranızı verin yollayalım dedi, yollamadı, avukat aracılığı ile aradım yine sonuç alamadım. bin kere mail attım ve en son;
"faturanız budur, şu şu şu operatörleri kullanmışsınız, isterseniz taksitlendirme yapabiliriz" şeklinde bir mail geldi. oysaki oradan yazan operatörleri kullanmadım. t-mobile, at&t wireless’ın çalıştığı bir yerde bana adını bile duymadığım operatörlerin isimleri verilmiş. peki dedim bana gelen dökümü açıklayın.
bir telefon görüşmesi 90sn 4ytl, ardından bir telefon görüşmesi 45sn 45ytl. bir sms 50krş ardından 1dk sonra bir mesaj 60krş 1dk sonra bir sms 45krş bunlar nedir?
gelen cevap: onlar amerika’daki operatörlerin biçtiği fiyattır biz karışamayız.

en son dayanamadım, hiç bir şey yapamadım ve telefon açtım dedim ki,
- faturamı taksitlendirmek istiyorum.
- üzgünüz yapamayız.
- neden?
- biz müşterilerimizde belirli kriteler arıyoruz. siz bu kriterlere sahip değilsiniz.
- peki turkcell hattı belirli kritere sahip olmayan birine nasıl satıyorsunuz?
- ...
- herhangi bir kimlik ile faturalı hat alınıyor. ben sokakta yaşayan biriyim diyelim aldım hattı, 2 ay boyunca kapatmadan amerika ile konuştum, sonrada attım hattı gitti. böyle bir değerlendirme olur mu?
- bakın efendim
- siz bakın esas, açıklayamadığınız bir fatura var elimde ve bunun için icraya gelmeye kalkacaksınız, her şey uzayacak. neden bana izah edemiyorsunuz bu faturayı?
- icraya verilmişsiniz efendim.
- neyimi alacaksınız çok merak ediyorum buyrun gelin...
- yardımcı olabileceğim başka bir konu var mıydı f205 bey?
- evet, kriterler nedir öğrenmek istiyorum
- onları açıklayamıyoruz efendim..

ardından da 73 ve 63ytl değerinde iki faiz faturası elime ulaştı.

yani aklınızda olsun, elinizdeki faturalı hat, patlamaya hazır bir bomba. hattı alırken imzaladığınız sözleşmeye göre turkcell sizin babanızdır. o ne derse o olur. borç harç alır, bilgisayarınızı satar, ödersiniz faturayı.

şimdi ne bu çalan, bas konuş gibi turkcell hizmetleri beni çok güldürüyor. kendi günahlarını sızdırıyorlar sanki bu hizmetlere. hala, madem "türk"sel diyoruz buna, neden t-u-rkcell yazıyorlar merak ediyorum. fcukcell diyorum ben onlara "f205’in cüzdanı uçtu kı*ından"cell...

muhtemelen ben ilk değilim. ama sıradaki siz olmayın. bu hikayeyi her anlattığım da benzer bir hikaye duyuyorum. amerika’da olmanıza bi yerde olmanıza gerek yok. durduk yerde 1000ytl gelen bir başka tanıdığım daha var.

http://www.bildirgec.org/node/19592

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol