anketler de öğreticidir

aklinizialicam
bazı yazarlarımızın anketlere karşı olan inanılmaz tutumları olmasına rağmen,ben böyle düşünüyorum. eğer bu sözlüğün amacı bir şeyler öğrenmek ve öğretmekse bence açılan her başlığa saygı duymak lazım. anketler de öğretici olurlar. hem de kalıcı bi öğreticilik olur bu.ayrıca insanlar buraya okumak ve istediklerini yazabilmek amacı ile geliyorlar.bence biraz sakin ve saygılı olmak gerek.biraz önce darklord adlı yazar arkadaşımızın şu sözüne takıldı kafam.

(bkz: acıyın lan bu sözlüğe allahsızlar)

açıkcası ben bunu üzülerek okudum.herkeze iyi eğlenceler.
ithilquessir
anketler sozlugun kismen daha az bilgi iceren, daha cok eglenceye yonelik bolumleridir. en sevdiginiz sarkicilar, bilgiclerin en sevdigi yemekler, cocuklugunuzun oyunlari, yazarlarin kol kas hacimleri, penis boylari, sevdikleri pozisyonlar eninde sonunda kisisel bilgi verdikleri icin bilgisozlugun bilgi hazinesine fazla katkilari yoktur.

peki anketler tamamen igrenc varliklar, yuzlerine bakilmayasi bamyagillermidir, degildir tabii ki. anketler eglencelidir, yazarlari pasif olarak gulmeye, ve aktif olarak dusunup bir seyler yaratmaya iter . ayrica sozlugumuzun en onemli ozelliklerinden olan, yakin ve samimi havasini pekistirir, yazarlarin birbirlerini taniyip, kaynasmalarina, fokur fokur fokurdamalarina, tikir tikir tikirdamalarina olanak tanir. houston’dan ben de ancuez sevmem, benim de en cok hosuma giden sarkici recep tayyip erdogan’dir gibi tanisma oltalari atabilirler. guzeldir.

yine de bilgi sozluk ilke anket sozluk arasinda fark vardir. acilan anketlerin yonetim tarafindan es zamanli olarak silinip soranlara "kural lan iste anket yok sozlukte dagilin" demek cok daha kolayken, anketlere abartilmadiklari surece tepki gosterilmemekte, abartildiginda dahi "kizin sana soyluyorum, asyadaki turki cumhuriyetler siz anlayin" tarzinda elestirel bir yaklasima girilmistir ki bence basli basina ozgurlukcu ve acilan basliklara, insan haklarina ve zambiya’li cocuklari koruma dernegine saygili bir tutumdur. hala bile elestirinin en agirini yapanlar sozluk yonetimi degil, ic gicikliyici bilgi azalimini goren, umursayan sozluk yazarlaridir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol