beowulf

lintu northenlight
beowulf, bu güne kadar gelebilmiş en eski ingilizce destansı şiirlerden birisinin kahramanıdır.bu hikaye abartılı derecede güçlü, yaşadığı dönemlerde grendel olarak anılan canavarı yenmeyi başarmış olan bir kahramanın hikayesidir.bir dil bilimci olarak tolkien’in de etkisi altında kaldığı bir eserdir.ayrıntılı bigi ve destanın ingilizce metni için www.lone-star.net/literature/beowulf/
ronniefrown
içerisine sonradan hristiyanlık öğeleri sokuşturulan, aslında tamamen pagan kültürünü yansıtan epik şiir. ingiliz dili ve edebiyatı 1. sınıfta survey dersinde geçer ama anlatacak hoca bulmak mesele.
kan ve toprak
alman kavimlerinin (anglo-sakson ve jute lar) hayat tarzını anlatan ama ingilizce metne döküldüğü için ingiliz edebiyatının ilk destanı sayılan eser ve eserin ana kahramanı. ağıt destan türünde yazılmış, 3000 dizesi olduğu için son derece basit bir destan olarak nitelendirilen bir eserdir.
hem pagan hem hıristiyan elementleri barındırır. ama pagan elementler daha ağırlıklıdır. bunun nedeni pagan kültürün üstüne zorla yerleştirilen hırıstiyanlıktır. ortaya paganlıkla oldukça çelişen bir hristiyanlık ve saçma sapan, bati mi basit bir destan çıkmıştır.
ama ingilizler çok önem verirler beowulfa. web sitesi vardır. ilk metni e-text olarak yayınlanır. resimleri, filmi vs birçok şeyi vardır. keyifli bir eser, ama başarılı bir destan değildir! gılgamışla kıyaslanamayacak kadar basittir.
ereshkiga
en eski ingiliz epiğidir. ingilizlerin iskandinav ataları ve paganizmle olan bağlarını barındırmasına ragmen, hristiyanlıktan sonra yazıya alınmasıyla içeriği kısmen değişmiştir. beowulf adındaki epic heronun binbir çeşit kahramanlığını ve ölümünü anlatır, orjinal formunu okumak için ingilizce yetmez, latince ve almanca altyapı da gerekir, kasar.
blinn
yapımcıları, filmin tüm bütçesini sadece model olarak kullandıkları oyunculara verdikleri için, 3 boyutlu animasyon tekniklerinden yoksun kalmış zavallı film.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol