cem yıldız

sheepmip
1970 yılında erzincan’da doğdu.

ilk, orta ve lise eğitimini erzincan’da tamamladıktan sonra 1987’de istanbul teknik üniversitesi türk müziği devlet konservatuarına girdi. mezun olduktan sonra bir dönem kendi kurduğu müzik dershanesinde ve çeşitli yerlerde solfej, nota ve bağlama dersleri verdi. aynı dönemde birçok sanatçıya hem sahne hem albüm çalışmalarında eşlik etti.

1997- 1999 yılları arasında zülfü livaneli, 1999 -2004 yılları arasında şükriye tutkun, 2004-2006 yılları arasında ise yıldız tilbe’ye sahne performanslarında bağlama sanatçısı olarak eşlik etti. ayrıca 1999 yılından bu yana stüdyo müzisyenliği yapmaktadır. 1999 - 2000 yılları arasında “halimiz ahvalimiz” isimli 8 albümden oluşan türk halk müziği koro albüm çalışmasına hem korist hem de bağlama sanatçısı olarak katkıda bulundu. istanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatrolarında sahnelenen “sultan gelin” adlı müzikalde misafir sanatçı olarak bağlama ile eşlik etti.

2004 yılında “orient expressions” adlı etnik-elektronik müzik yapan grup albümleri çıktı. türkiye ve avrupa’da birçok festival ve organizasyonlarda grup olarak konserler verdi. orient expressions kanal d’nin sevilen dizisi “hırsız polis”in müziklerini yapmıştır. sabahat akkiraz & orient expressions -kulliyat- adli albümleri ile ortak sahne performanslarına devam etmektedirler.

aynı zamanda cem yıldız -imkansız aşk- adlı şarkının bestecisi ve yorumcusudur.

cemyıldız.netten alınmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol