hannover

mancali don
büyük alışveriş merkezleriyle dolu iki caddesinin bahnhofla kesiştiği almanya kenti.aynı zamanda aşağı saksonya kentinin başkenti konumundadır.avrupanın fuar kenti olarak anılır.bu yüzden hemen hemen bütün nüfus ingilizceyle içli dışlıdır.aynı zamanda özlediğim kentir.
van ness
mükemmel güzelliğe sahip, hep yaşamak istediğim şehir hannover. sakin kendi halinde yeşillik ve güzellikler içerisinde. inanılmaz büyüklükte bir fuar alanına ve binalarına da sahiptir. t-mobile ın binası görülmeğe değerdir. h&m in iki adet mağazasıda vardır. ayrıca;

(bkz: block house)
angelus
almanya’nın aşağı-saksonya (niedersachsen) eyaletinin başkentidir. nüfusu 515.000’in üstündedir. oldukça geniş yeşil alanlara ve parklara sahip olan kent, aynı zamanda almanya’nın en büyük fuar kentidir. dünyaca ünlü expo fuarı 2000 yılında burada yapılmıştır. ayrıca her yıl düzenlenen cebit bilişim fuarı ile de kent turist çekmektedir.

hannover 2.dünya savaşından çok zarar görmüş olan bir kent olduğu için tarihi yerleri az,eski şehri (altstadt) ise küçüktür.ünlü filozof ve matematikçi gottfried wilhelm leibniz bu kente hayatının bir dönemini geçirmiş ve burada ölmüştür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol