yanlış anlaşılmis sözler

imaginary
para iadesi yoktur yazan yazıyı okuyup papa nasıl iade edilmiyor yahu diye düşünüp bunu fikri mühim arkadaslara acıp gülmekten katılmalarını izlemek zorunda bırakan baslık..
addicted to pain
"seni hiç bırakmiycam" sanırım bu söz en çok yanlış anlaşılanlardan biridir.fakat yanlış anladığınızı iş işten geçtikten sonra farkedersiniz.
shevek
friedrich nietzsche’nin "gott ist tot" yani "tanrı öldü" sözü yanlış anlaşılmış sözlerden biridir. herkes nietzsche’yi tanrıyı kabul etmemezlikle ve tanrıya küfretmekle suçlamıştır, ama nietzsche aslında bu sözülye artık tanrı üzerine kavgalar, savaşlar olmayacağına işaret etmek istemiştir. filozofun amacı her ne kadar artık haçlı yok, şu yok, bu yok da olsa insanlar yine ya anlamak istedikleri gibi anlamış ya da anlama kapasitelerinin üstünde kaçmıştır bu önerme, söz. sonuçta haklı mıdır nietzsche, hayır değildir. hala din adına birbirlerini kesen tipler, teokrasi sapkını ilkel insanlar gözlerini kan bürümüş ortalıkta gezmektedirler. ama en azından artık haçlı seferleri yok. varsa bile adına artık farklı bir sıfat taşıyor.
neyse konudan sapmazsak nietzsche de yanlış anlaşılmış insanlardan biridir. sever miyiz kendisini, şahsen ben sevmem egoisttir, tasvip etmem, sapkındır. küçük adolf onu okuyup hitler olmuştur. hatta çocuklara okutulmamalıdır nietzsche, anlaşılması zor olduğu için falan da değil anlaşılabileceği için... ve bu da anlaşabilen filozofun toplum tarafından anlaşılmamış, yanlış anlaşılmış sözüdür.
greyfurt
yalova’da cumartesi pazarına çıkan sokaklardan birinden klan halinde geçerken bir camcı dükkanının önündeki elektrik direği dikkatimi çekti. kalın ve kocaman harflerle direğe, yukarıdan aşağıya doğru yazılmış "camcı" ibaresi silinmeye çalışılmıştı. dükkanının önündeki beton elektrik direğini türk girişimciliğiyle reklam aracına çeviren bu esnafımızın sonra neden tekrar üzerini boyayıp kapatmaya çalıştığını sokağın çıkışına gelince anladık. yan taraftaki dükkanın tabelası "camcı" kelimesinin "c" harfini kapatarak yanlış okunmasına sebep oluyordu. böğürerek gülündü ve uzaklaşıldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol