germinal

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
emile zola ’’ germinal’’de maden işçilerinin zorlu yaşamını anlatır.germinal ’’ tohum atma’’ anlamına gelir.zola’ya göre 19.yy.’lın ilkel mücadeleleri ile,ileride hasadı yapılacak yeni bir sınıfın tohumları atılıyordu.
toprağın üzerinde maden işçilerinin hınç dolu kazma darbeleri işitiliyordu,tohumlar yüzeye çıktıkça daha çoşkulu vuruyorlardı kazma ile toprağa boy vermek için,kara kin dolu yeni bir sınıf doğuyordu.19.yy.’da maden işçilerinin özgürlüklerini ve ücretlerini arttırmak için sermaye ile çatışmasını,bu çatışmanın ortasındaki bir aileyi ve bu ailenin kızıyla evde kalan konuk arasında filizlenen aşkı anlatır.

alıntıdır.
urban f
fransız devrim takviminde yedinci aydır ,gregoryen takvimde 21 mart- 19 nisan arasına denk gelir ,ismini mart ayı başında tarlaya serpilen mahsul tohumlarının bu dönemde yeşermeye başlamasından almıştır.
alexander yulinberg
emile zola’nın 19. yy fransasında geçen maden işçilerini ve onların hayat şartlarını, verdikleri sınıf mücadelesini anlatan ünlü eserlerinden biridir. eser, aynı isimle beyazperde’ye de aktarılmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol