mavi marti gitar festivali

olu beden
"24 mart ile 22 nisan arasında kadıköyde mavi martılar gitarlarıyla uçacaklar...

hem festival hem yarışma!

smc organizasyon tarafından projelendirilen "mavimartı kadıköy gitar festivali" de nedir diye iyice kurcaladığımzıda gördük ki adamlar ulvi görevlerle ulvi işler yapma peşindeler. türk müziğini dünyaya tanıtmak ve müzik ile profesyonel ya da hobi olarak uğraşan gençlere bu toprakların ezgilerini duyurmak, bu topraklardan süzülmüş müziğimizin zenginliklerini göstermek istiyorlar. smc "mavimartı festivaliyle" adından söz ettireceğe benziyor.

"para getirecek festivaller düzenlemek dururken böyle eğitici damakta güzel tatlar bırakıcı bir festivale imza atma çabası niye" diye sorarsanız şu cevabı alırsınız:

"türkiye’deki gitar müziğine katkısı bulunan birçok bestecinin notaları türkiye sınırları dışında yayınlanırken bu eserlere genç gitaristler ulaşamamakta ya da hiç bilmemektedirler. bunun esas sebebi ise bizce, eserlerin türkiye de yorumlanmaması ve sunulmamasıdır. eserlerin türkiye’deki yayınevlerinin desteğiyle yayınlanması hedeflerimiz arasındadır. mavi martı festivali olarak sanatçılardan bu noktada, anadolu ezgileri ve özgün üretimlerin sunumunu ön planda tutarak repertuar oluşturulması teklifi, yorumculardan ve sanatçılarımızdan büyük övgü ve destek alınmıştır. buradaki amaç dünya müzikleri ve insanlarına, kendi yaşam ritmimizi, algılarımızı, duygularımızı yansıtabilmek ve gitarla gerçek kültürel bir bağ oluşturabilmektir.

bu etkinliği, geleneksel hale getirerek dünya standartlarında bir festival haline getirmek amacıyla mavi martı’nın kanatlarında kadıköy’e uçuyoruz."


festival süresince hem türkiye’den hemde dünyanın dört yanından müzisyenler sahnede olacaklar. bunun yanı sıra fesival içeriğinde bir de gitar yarışması bulunmaktadır. gitar yarışması a (akedemik gitar yarışması) ve b (amatör gitar yarışması) kategorisi şeklinde iyiye ayrılmış. bu yarışma amatör müzisyenler için kendini gösterme fırsatı doğururken profesyoneller için ise diğer müzisyenlerle aynı sahnede olmak mutluluk verici olacaktır.


festival programi:

24 mart jorge cardoso
25 mart cem duruöz
26 mart melih güzel
28 mart pasiflora
29 mart doğan canku
30 mart neşet ruacan
31 mart hasan cihat örter
01 nisan terci- korad düo
02 nisan elena papandreu
04 nisan recep özçakir
05 nisan bekir küçükay
07 nisan quartet muartet
08 nisan ricardo moyano
11 nisan erkan oğur
12 nisan elmaci
13 nisan önder focan
14 nisan ana vidovic
15 nisan cem küçümen
18 nisan trio bio
19 nisan cem nasuhoğlu
21 nisan roberto aussel
22 nisan jamsasion


festivalin yapilacaği salonlar/kültür merkezler:

irmak okulları konser salonu
s.t.joseph lisesi konser salonu
halis kurtça kültür merkezi
barış manço kültür merkezi
nazım hikmet kültür merkezi"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol