çocuk sahibi olmak çıkar amaclidir

independence
taraflardan birisi erkek birisi kadin.

gun gelir a$ik olur iki ayri cinsiyete sahip iki ayri ki$i birbirlerine.sevi$erek evlenirler, her $ey toz pembedir gozlerinde.evliliklerinin meyvelerini bir an once toplamak isterler, cocuk sahibi olmaya karar verirler.akillarda o siralarda asla "cocugumuz olsun da ileride bize baksin" du$uncesi yoktur.tek amaclari yavrularini kucaklarina alip sevmek, ok$amak, koklamaktan ibarettir.

gun gelir evli ciftimizin cocuklari olur, nur topu gibi bir oglan.isterler ki ogullarina bir de karde$ olsun, olabilirse de kiz olsun.cali$maya ba$larlar, temel atma torenlerini muteakip 9 ay icerisinde bir de nur topu gibi bir kizlari olur.mutluluktan ucarlar.

ciftimiz yavrularini ellerinden geldigince en iyi ko$ullarda buyutmeye ve enfes bir akademik kariyer yaptirmaya cali$irlar.tek amaclari cocuklarinin kendi hayatlarini en mukemmel $ekilde kurabilmeleridir.akillarda yine "buyusun adam olsun cok para kazansin da bize iyi baksin" turu kapitalist ve cikar amacli du$unceler yoktur.

cocuklar buyur, okur, kulturlu namuslu ve durust birer vatanda$ olup cikarlar.i$te bu zaman dilimi itibari ile akillarda "ya$asin, cocuklar buyudu artik bize super bakarlar, elimizi soguk sudan sicak suya sokturmazlar" du$uncesi ye$erir, hem de ne ye$ermek aninda serpilir bu du$unce agac olur, agac ormana donu$ur ve artik ba$ka bir $ey du$unulemez olur.eger cocuklar da gercekten ana baba kiymeti bilen ve ekonomik ozgurluklerini kazanip iyi bir i$e sahip olabilmi$lerse anne ve babalarinin bu tur du$uncelerini dile getirmelerine gerek kalmaksizin ellerinden gelen her $eyi yaparlar.

tum bu anlatilanlarin temelinde insanlar farketmeseler bile icgudusel olarak "cocuk sahibi olalim da yarin oteki gun elden ayaktan du$tugumuzde bize bakacak birileri olsun" du$uncesi yatar.i$te sirf bu sebepten cocuk sahibi olmak beynin bir yerinde cikar amaclidir.

not:masal kahramanlari tamamen iyi bir aile orneginden alintidir.ne yazik ki toplumumuzda iyi bir aile bulmak marmara denizinde balina bulmakla e$ deger bir hal almaya ba$lami$tir son hizla.
zekirbelli
malesef birçok yönüyle doğrulanmış bir aile tesbitidir.hatta çocuklarının ev bark sahibi olması akabinde doğan tüm pürüzlerin bilinçaltı buna dayanmaktadır,besledim büyüttüm el oğlu/el kızı sefasını sürüyor dırdırını duymamış insan yoktur velevki gelişmiş bir aile çocuğun bağımsızlığını esas alıp hareket noktasına sadece ebeveyn sevgisini koymalıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol