zengin solcu

my son is father
çalışmış kazanmış ve ideoloji olarak solu destekleyen kişidir. yalandır, başka bir bok değildir. hayatın boyunca mülkiyet hırsızlıktır deyip ardından ilk buldugun araziye, villayı dik. bu kişiler götünü yırtsa ancak sosyal demokrat diye ortalarda gezinebilirler. aslında bunlar solcu falan değil ancak sol taşhak olabilirler.

daha iki gün önce rastladım, dedemin anlattığı arkadaşına, beyazıt meydanında ilk copu birlikte yediği. bana sordu üniversitede sol kanat ne alemde diye, anlattım biraz kendisine, dediğine göre şimdi olsa bir gösteri önde gidermiş yine. chp ’ne çağırdı beni, konuştuk oldukça, eskiden komunistim şimdi sosyal demokratım dedi, dedeme selam söyleyip gitti.
giderken bir baktım bindiği araba mercedes, ulan sen değil miydin mülkiyet yalan diyen ne olduda çektin altına mercedesi. bir de gelmiş bana diyor sosyal demokratım. işte gotunu yırtsa olabileceği o zaten yalan adamın.
betterthan
toplumda olan solcu fakir imajinin tersi olan durum,nedir yani solcu olan zengin olamazmi herkesin siyasi gorusune gore mi kazanci olmasi gerekiyor,o taktirde butun dilenciler solcudur butun fabrikatorlerde milliyetci,unutmayalimki yuzyilin en buyuk devrimcisi olarak gosterilen che guevera gayet zengin bir adamdi,ha zenginligini kullanmistir yada kullanmamistir ancak zengin bi adamdi,demem odurki,zengin solcu olmasi daha da iyidir su herseyin maddiyata bagli oldugu dunyamizda,zengin olsunki eylemlerinide zengin zengin yapabilsim degilmi mirim?
shevek
gayet güzel de olunur. sola ya da sağa mensup olmak ideolojiktir, maddi değil. ne yaptığın önemlidir, neye sahip olduğun da değil. ayrıca şu an türkiye’de sol burjuvazinin elindedir, tamamiyle değil ama solcu nüfusuna bakın, görürsünüz durumu. örneğin günümüzün tkp’si burjuvazinin desteğini arkasına almıştır. sosyal demokrat partilerse zaten maddi anlamda durumu türkiye ortalaması için yüksek sayılan türkiye’de laikliğin, cumhuriyetin korunmasını isteyen insanlar tarafından desteklenmektedir.
epikuros
halkın fakirlik sorunuyla mücadele etmeye niyet etmiş ve mücadelesinde başarıya ulaşmış solcudur. fakirlik kimse için gönüllü bir tercih değildir ki, "madem solcusun niye fakir değilsin, kriterlere aykırısın, suçlusun" diyebilelim. bir soruna parmak basabilme hakkı için illa keşiş hayatı sürmek gerekmez. kadın haklarını savunanların illa mağdur, hayvan haklarını savunanların vejetaryen mı olması gerek?
özel mülkiyetin hiç olmamasından ziyade eşit olmamasındandır asıl kaygı, ki "özel mülkiyetsiz hayat" her düşünebilen için zırvadır, tüm boyutlarıyla ele alındığında.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol