ismet

independence
türkan saylan’in olumunu neredeyse "cok super olmu$tur" $eklinde nitelendiren ki$i. iddiasina gore turkna saylan omru boyunca din du$manligi yapmi$ ve bu sebeple de olunca hak yerini bulmu$.

cumhuriyeti ve laikligi savunmak din du$manligi ise ben gururla din du$manlarinin ba$inda yer aliyorum. gozler din du$mani ariyorsa fazla uzakla$maya gerek yok, olulerle ugra$maya hic gerek yok. acarsiniz televizyonun herhangi bir kanalini, izlersiniz recep tayyip erdoğan’in son incilerini, gozleriniz din du$mani gorur. ayni $ekilde fethullah gülen’in sahte gozya$larini izlersiniz, yine gozleriniz gercek din du$manini gorur ibretle. ayrica ismet nickli arkada$imiz, eger türkan saylan’in din adina yapmi$ oldugu herhangi bir du$manca faaliyeti bizlerle payla$irsa cok sevinicem, yoksa ici bo$ bir iddia olmaktan oteye gitmeyecektir bu soylem.
independence
98 li yillarda istanbul universitesinde "bayanlara ozel ikna odalari" oldugunu iddia edebilecek kadar kendinden gecmi$ birey. hayir neyin kafasinda yaziyor bunlari anlamiyorum ki ramazan ramazan. bayan misin, o odalardan gectin mi nedir? benim okudugum donemde benim okulumda boyle odalar ve benim haberim yok ama ismet ki$isinin var. besbelli ki troll’luk muessesini bilgi sozluge ta$imak amacinda ama dur bakalim. o anlamda kimse barinamadi burada, kendisinin omru ne olur bilinmez.
ata the wise
mesnetsiz iddialarla ölmüş gitmiş insanları karalama derdine düşmüş bilgiçmiş efenim.

düşmek için kuyu kazmak pek akıllıca olmaz zannımca. zira türban başlığı altında din özgürlüğü savunan bazı arkadaşlara sormak istiyorum;
-bir hıristiyan, kilisesinde çan çalmak istediğinde izin veriyor musunuz?
-fener rum patrikhanesi yıllardır açılmaya çalışılıyor, izin veriyor musunuz?
-başka dinler bu ülkede yayılmaya çalıştığında izin veriyor musunuz?
-siz başka dinler hakkında oldukça rencide edici sözlerde ve ithamlarda bulunurken, dininizle ilgili herhangi bir eleştiriyi kabul ediyor musunuz?
-peki bunları yapmaya kalkanları linç etmeye(öldürmek, yoketmek, kafirleri temizlemek) çalışıyor musunuz, çalışmıyor musunuz?

bu saydığım sorulara sonuncusu dışında hayır diyebiliyorsanız, din özgürlüğü hakkında atıp tutmaya hakkınız vardır. öteki türlüsü ne tanrının adaletine, ne insanın adaletine sığar. ayıp...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol