tuna bekleviç

0 /
resat calislar
agl’nin lideri olan kankam. ilk başlarda çok eleştirdiğim, siyasi olarak hala onaylamadığım ama kişiliğini sevdiğim peri ruhlu insan. yirim. kendisi aynı zamanda bir kampanya üreticisidir.
hoys
2023 adlı kitabı çıkan yazar.
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=opg1k3jkn06tctsxvm4f&referer=78903
sepulturk
işçi partisini beğendiğini açıklamasıyla kendisiyle olan bütün merakları tek bir cümleyle açıklamış olan insan.
independence
siyasi anlayi$ina hemen hic katilmasam bile zirve anlayi$ina daha hic katilmiyorum.bi zirve yapalim masraflari parti kar$ilasin dedik olmaz dedi.pinti bir ba$bakanimiz olacak bir $ekilde iktidar olabilirse.

ayip.
cetniklereolum
samimi olduğu kesin ama kesin olan başka bir şey daha çok yol alması gerekiyor birçok soruma cevap alamasamda aldığım cevaplar başkanı olduğu siyasal harekete oy vermem için yeterli olmamıştır bundan sonra daha fazla takip edeceğim kesin inşallah hayalkırıklığı olmaz.
instrument
genç nüfusun fazla olduğu bir yere misafir gelip de siyaset konuşmak istemediğini söyleyen, daha doğrusu konuşmayacağını uman siyasetci. ilk olduğu için ilginçtir sadece. ilk yapması gereken gençlerin fikirlerini suçlu sayılmayacakları bir şekilde belirtmelerini sağlamak olmalıdır. çünkü türkiye’de her meclise giren direk olarak aktif siyasete başlamaktadır. aktif siyasetin halka, ya da gençlere bir zarar vermeyeceği zemine ulaştırılması hem demokrasiyi hem de özgür biçimde söz hakkını getirir.
kolaylıklar diliyoruz kendisine.
ankakusu
gundemde olan konularda progresif tavir aldigini gozlemledigim ama bunu yaparken bilindik siyasetciler gibi yapmasini yadirgadigim kisi.
ayrica tam bir siyasetci. cok sey soyleyip az sey anlatti aslinda.
guclu bir turkiye... guclu bir turkiye...

tamam’da nasil olacak bu? ideoloji veya ne biliyim bir teoriye bagli siyaseti sevmem, kisisel olarak pek itibarda etmem, ama hedef guclu bir turkiye demek icin, mutlaka bir ideoloji veya teori gelistirmek gerekir. ben buna inanirim. ve bu teori hayatin her alanini kapsamalidir. (bu lafimdan maksat her konuya deginmelidir.)
cunku, sadece guncel konularla ilgili politika ureterek guclu bir turkiye kurulmaz.

ha sunu ilave etmek isterim sag-sol ayrimini onlemek, yok etmek gibi ulvi bir amaci var. ama bilmiyorum, milliyetciligi tehlikeli gormek ne kadar dogru?

partisinin sitesinde, milliyetciligi tehlike olarak gordugu anlasiliyor. ama biliyor mu ki, turkiyeli diyerek, yurttas ayrimi yapmadan guclu turkiye hedeflenmeli diyerek, milliyetciligin akimlarindan olan, turkiyecilik yaptigini?







independence
bugun beni parti genel merkezinde agirladi sagolsun.oldukca sicak kanli, normal sohbetlerimiz esnasinda siyasetin s harfini agzina almayan, kisacasi sen ben gibi birisi.parti genel merkezine girdiginizde de bir siyasi partinin genel merkezi demeye birmilyon ayri $ahit bulmak gerekir ki o kadar ki$inin $ahadetinden sonra bile cok inanilir bir $ey degil bu.siyasetten cok bir grup genc toplanmi$ kendi aralarinda sohbet ediyorlar dersiniz.bunu ele$tirmek adina degil tam aksine eglenceli buldugum icin betimliyorum.siyasi bir ki$iden cok yeni fikirler ureten, uretmeden duramayan ve urettiklerini de e$ zamanli sizinle payla$an genc bir insan.sohbetlerimizin %98 lik bolumunu bilgi sozluk ve bilgi sozluk icin yapilabilecekler olu$turdu.ozellikle bilgi sozluk ve kullanicilarindan bahsederken "biz", ba$ka sozluklerden bahsederken de "onlar" demesi oldukca ho$tu.

kupesi de yaki$mi$.
independence
kimi ele$tirilere cevap niteliginde.

soru:neden sozlukte tuna beklevic’e bu kadar cok yer verip genelde ondan bahsediyorsunuz.

cevap:hayir.sozlukte tuna beklevic’e emrah ve ailesine verilen yer kadar bile yer verilmemi$tir.ote yandan tuna beklevic’in soyleyecek bir $eyleri var ve soyleyecek bir $eyleri olan herkese bilgi sozluk sonuna kadar aciktir.recep tayyip erdogan bir $eyler soylemek istedi de biz hayir mi dedik?

soru:bilgi sozluk guclu turkiye partisi’nin internet kolu gibi bir $ey mi olmaya dogru ilerliyor.

cevap:asla.bilgi sozluk hicbir siyasi ideolojinin ne araci olur ne de temsilcisi.sadece soyleyecek bir $eyleri olan insanlara(kim olursa olsun) soyleyeceklerini soyleyebilme firsati tanir.guclu turkiye partisinin ve tuna beklevic’in bu konuda ne bir eksigi vardir bilgi sozluk icin, ne de fazlaligi.

soru:gene de herkese oranla daha fazla yer verildigini du$unuyorum.

cevap:(az once verdigim cevapla celi$kili olarak) dogrudur.kendisi ile bizzat tani$tim ve hic bir burnu buyukluk yahut kucuk daglari ben yarattim havasi sezinlemedim.o sebeple hasta oldum kendisine, aslinda tum mesele bu.

soru:aferim.
cevap:e sagol.
independence
bir de bilen bir agizdan cevaplayalim sorularimizi.bugun de boyle bir format tutturduk gidiyoruz ya hadi rastgele.

soru : tuna bekleviç yazar kimliğiyle mi siyasetçi kimliğiyle mi radyoda yer alacaktır ,eğer yazar kimliğiyle yer alacaksa neden hiç bir kitabından bahsedilmemektedir ?

cevap:tuna beklevic tum kimliklerini di$arida birakarak radyo yayinina konuk edilecektir.radyoda sorulan sorulara istinaden kimlik belirlenecek, bu cevaplar i$igi altinda yazar yahut siyasetci yahut bilgi sozluk yazari kimligi ile programa devam edecektir.

soru : siyasetçi kimliğiyle yer aldıgı programda ,gelin benim partime oy verin vs şeklinde propaganda yapmayacagının garantisini kim verebilir ?

cevap:ben verebilirim.zira sozlugun kurallari icerisinde "bilgi sozluk dahilinde asla ama asla siyaset yapilamaz, siyasi ideoloji empoze edilemez kurali vardir ve bilgi radyo’da bilgi sozluk kurumudur ve sozluk kurallarina tabidir.

soru : bu kişi ekşi sözlükte yazar olmasa ,ve bu programıyla ilgili bir kaç entry girip bilgisozluk’un reklamını yapma ihtimali olmasa yayın cıkarılır mıydı ?

cevap:bilgi sozluk’un ek$ sozluk yahut bir ba$ka internet sitesinde reklam yapma ihtiyaci oldugunu $u anda ogrendim.ben $u anda ogrendigime gore aslinda hic de boyle bir ihtiyac yoktur, zira bilgi sozluk turk internet kullanicilari arasinda yaygin olarak bilinen bir internet sitesidir.siz icerisinde yer aldiginiz komunitenin taninilirligi ile alakali fikir sahibi degilseniz, mensubu bulundugunuz olu$um hakkinda hemen hemen hic bir $ey bilmiyorsunuz anlami cikar buradan ki bu da yine mensubu bulundugunuz olu$uma ne derece ozen gosterdiginizi ve deger verdiginizi belirtir.

soru : yayınlar dj’lerin yönetiminde ,ve basta muque olmak uzere,ada da dahil cok defalar yayına canlı yayın konugu olarak yazarlar alınıp sohbet gerceklestirildi ,neden o programlar duyurular kısmında verilmedi ? bir çifte standart yok mu ?

cevap:duyurularda da yer verildi, uyelere mailler de yollandi.okumak, incelemek, ara$tirmak ve ardindan ahkam kesmek gerekir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol